h

Nieuws uit 2011

21 december 2011

Geen prijsverhoging blauwe zak door amendement D66 en SP

Door een amendement van D66 en de SP met steun van Trots en Gemeentebelangen is het tarief van de blauwe restafvalzakken niet verder verhoogd. De SP was hier tegenstander van omdat de blauwe zak snel wordt vervangen voor ondergrondse containers. Volgens de SP is door onder andere een filmpje op Omroep Zuidplas aangetoond dat er max 60 liter in kan in plaats door de wethouder als rekenmaatstaf gehanteerde 80 liter.

Lees verder
21 december 2011

Mondelinge vragen over gladheid

De SP heeft in de gemeenteraad van Zuidplas mondelinge vragen gesteld over de plotselinge gladheid en het uitblijven van adequate strooimogelijkheden. De SP kreeg diverse meldingen binnen en ook bij de gemeente kwamen er veel klachten binnen over valpartijen en aanrijdingen. Andre Muller wilde weten waarom er geen signaal was en waarom er niet gestrooid was.

Lees verder
15 december 2011

SP soep welkom bij bezoekers kerstmarkten

De afdeling Zuidplas van de SP heeft in Zevenhuizen en Hitland (Nieuwerkerk) wederom soep uitgedeeld en met inwoners gesproken. Elk jaar prikt de afdeling een paar kerstmarkten in de dorpen en buiten verkiezingstijd is de SP de enige partij die daar aanwezig is. Honderden bekers tomatensoep vonden gretig aftrek in de regen en koude wind.

Lees verder
9 december 2011

Kan Hazelebach de afvaltarieven aan de burger uitleggen?

SP commissielid Lydia Reicher raakte, net als veel andere commissieleden in BFB, het spoor bijster over de nieuwe berekeningen die wethouder Hazelenbach en diens ambtenaar probeerden uit te leggen. Terecht vroeg Reicher of de wethouder dit wel aan de burger kon uitleggen? De diftar tarieven gaan omhoog en hiermee kost een 60L zak 1 euro in een ondergrondse container tot aan 5 euro per leging van de 240 liter variant. De SP zal in de raad ook kritisch hierop terugkomen.

Lees verder
5 december 2011

SP Zuidplas blij met niet deelnemen aan Floriade

De SP in Zuidplas is blij het met besluit van het college om niet deel te nemen aan het bidbook voor de Floriade 2022, welke door o.a. Boskoop, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer worden opgesteld. Het college was gevraagd om deel te nemen maar na een kritisch artikel van de SP bleef het stil, Nu het organisatiecomitë ook Gouda moet missen heeft men opnieuw een uitnodiging gestuurd maar Zuidplas bleef bij haar standpunt.

Lees verder
5 december 2011

SP stuurt Wethouder Verbeek open brief over peuterzwemmen

De SP in Zuidplas heeft wethouder Verbeek een open brief gestuurd over het peuterzwemmen en diens zeer korte reactie op de SP fractie, zonder inhoudelijk te kijken wat er aan de hand is. Dit is bij de partij in het verkeerde keelgat geschoten, al eerder schoof de wethouder een SP rapport van tafel nadat hij blind ging op de verklaring van de vervoerder en niet voor de klachten van inwoners. De SP wil een serieus antwoord dit keer in plaats van een slager die zijn eigen vlees keurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier