h

Nieuws uit 2018

11 december 2018

Weer minder sociale huur? SP zegt nee!

Foto: J. Helmer

Onbegrijpelijk, ongefundeerd en onverteerbaar, dat vinden PvdA/GroenLinks en SP van het weer verminderen van het aandeel sociale woningbouw in de wijk Esse Zoom te Nieuwerkerk. Zij baseren deze meningen op de onlangs door het college van B&W gepubliceerde resultaat van heronderhandeling met de ontwikkelaar van Esse Zoom Laag. Hierbij is afgesproken dat ten koste van de sociale woningbouw meer middeldure woningen mogen worden gebouwd.

Lees verder
9 november 2018

Een Dwaas Man....

Foto: Caki Foto

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag waarin de programma begroting en najaarsnota besproken, sprong Jan Baas opnieuw in de bres voor het middengebied van onze gemeente.

Lees verder
21 oktober 2018

Gezamelijke vragen Buslijn 177

Foto: Andre Muller

Samen met ChristenUnie-SGP en PVDA- GroenLinks diende de SP afgelopenvrijdag vragen in over het verdwijnen van buslijn 177, die rijd tussen Zoetermeer en Gouda.

Lees verder
28 september 2018

Word opknapbeurt afknapbeurt?

Foto: Jan Baas

Deze zomer werd de SP Zuidplas gevraagd eens te komen kijken in Moordrecht waar de Molukse wijk een grondige opknapbeurt had ondergaan. Straten werden opgehoogd. Bewoners verwonderde zich over de afgeleverde werk. Kapotte tegels en stoepranden. Straattegels die na enkele maanden al gingen wijken. Half afgezaagde paaltjes waarvan de resten in het plantsoen achterbleven. Vooral het feit dat de bewoners, na het opleveren van het werk, niet naar hun bevindingen werd gevraagd bevreemde hen. Zij hadden nog wel wat klachten.

Lees verder
28 september 2018

SP stelt vragen over BIOmassa centrales

In het aan zuidplas grenzende dorp Waddinxveen zijn plannen om maar liefst drie biomassacentrales te bouwen. Veel waddinxvenenaren zijn hier tegen en ook vannuit de aangrenzende dorpen in Zuidplas klinken negatieve geluiden. Een petitie, opgezet door een bewoner uit Waddinxveen, heeft in enkele dagen ruim 4000 handtekeningen gekregen. Veel van de ondertekenaars wonen in Zevenhuizen en Moerkapelle. Fractievoorzitter Jan Baas: “Omdat het om een gebied gaat dat zo dicht bij ons ligt is het belangrijk dat we als gemeente mee kunnen praten. In hoeverre dat nu het geval is, is ons onbekend.”

Lees verder
15 juni 2018

SP, liever de straat op dan achter een vergadertafel

Foto: Rob Belterman
In de raad maar ook op straat.
Lees verder

Pagina's

U bent hier