h

Een Dwaas Man....

9 november 2018

Een Dwaas Man....

Foto: Caki Foto

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag waarin de programma begroting en najaarsnota besproken, sprong Jan Baas opnieuw in de bres voor het middengebied van onze gemeente.

Er moet zeker gebouwd worden, en veel kleine, sociale huurwoningen. Daar is een grote behoefte aan. Maar de SP wil dat absoluut niet in het groene middengebied van onze polder, en blijft daar voorlopig nog voor vechten ook. Natuurlijk, wanneer er niet naar ons word geluisterd en men het toch doet, moeten we proberen mee te beslissen op andere belangrijke punten. Zoals grote en duurzaamheid. Maar zolang er nog geen heipaal staat blijven wij strijden voor behoud van groen. “Wat groen is moet groen blijven!” Zei Jan vorige raadsvergadering al. En deze vergadering ging hij nog een stap verder. “Een dwaas man bouwde zijn huis op het zand.” Quote hij een bekend kinderliedje. Want de grond van het middengebied is niet geschikt voor bouw. Het is zachte grond, met sterke bodemdaling en veel water. “De enige grond die nog slechter te bebouwen is, is waarschijnlijk de bodem van het IJsselmeer.” De meeste raadsleden kenden het liedje wel en vonden het vooral grappig dat Jan het noemde. Niet voor niets word het zand als metafoor gebruikt, want als je daar huizen opbouwt zakken ze in. Om dat te voorkomen moet er eerst zoveel geïnvesteerd worden in de grond, dat sociale woningbouw niet rendabel is. Grond waarin geld geïnvesteerd is, levert natuurlijk veel meer op met een paar mooie villa’s. En moet daar dan ons mooie groen voor wijken?

 

Reactie toevoegen

U bent hier