h

Afdeling

Sinds de protesten tegen de chloortransporten over het spoor is er een werkgroep geweest in Nieuwerkerk aan den IJssel. In 2007 kwam, na de goede uitslagen met de Provinciale verkiezingen, er een permanente werkgroep.  Deze werkgroep timmerde hard aan weg en met oog op de fusie werd in 2008 de afdeling Zuidplas goedgekeurd.Onder deze afdeling vallen de dorpen Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Moerkapelle, Zevenhuizen en Oud Verlaat.

Met de herindelingsverkiezingen in 2009 kreeg de SP een zetel en dat was voor het eerst dat in een van deze vijf dorpen een SP-er verkozen werd. Evert Knoester mocht deze taak op zich nemen in 2010 maar helaas door ziekte (en later overlijden) moest hij vervangen worden.

Naast deelname in de gemeenteraad is de SP in Zuidplas ook een actieve partij die vaak op straat te vinden is. Want politiek gaat verder dan alleen in het raadhuis en alleen vergaderen! Medio 2014 is ook Waddinxveen onder de vleugels van Zuidplas gekomen, doelstelling is om zo snel mogelijk een eigen werkgroep op te gaan richten. 

Foto: Zuidplas

U bent hier