h

Kandidaten 2022

1. Jan Baas                     (Nieuwerkerk aan den IJssel)

2. Serena Rodenburg      (Nieuwerkerk aan den IJssel)

3. Rob Belterman            (Nieuwerkerk aan den IJssel)

4. Adri Woudstra             (Nieuwerkerk aan den IJssel)

5. John de Neef              (Nieuwerkerk aan den IJssel)

6. Anne Verzijl                 (Moordrecht)

7. Joke Verdoold             (Moordrecht)

8. Peter Rietveld              (Nieuwerkerk aan den IJssel)

9. Lex Broere                  (Nieuwerkerk aan den IJssel)

10. Kees van Leeuwen    (Waddinxveen)

11. Louise Busschers     (Nieuwerkerk aan den IJssel)

12. Diny Koster               (Nieuwerkerk aan den IJssel)

13. Fred van Sas             (Zevenhuizen)

14. Bas Stalpers             (Nieuwerkerk aan den IJssel)

Jan Baas

Nieuwerkerk aan den IJssel

Al 12 jaar een vaste waarde in de fractie. Eerst als commissielid en de laatste 8 jaar als gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Deze 58 jarige productiemedewerker loopt gewoon op de werkvloer en ervaart het leven als een hardwerkende man. Heeft als vakbondsvertegenwoordiger in zijn sector veel ervaring opgedaan. Er gewoon zijn voor zijn medemens. Zijn passie in de politiek ligt vooral bij ruimtelijke ontwikkelingen en volkshuisvesting. Het 5e dorp is voor hem, en de SP Zuidplas een stap te ver. Volgens Jan Baas is er niet goed onderzocht of het echt wenselijk is om, gezien het veranderende klimaat, op deze plek een heel nieuw dorp te bouwen. Ook vind hij dat deze plannen het karakter van de weidse polders op een onaanvaardbare manier aantasten.

Serena Rodenburg

Nieuwerkerk aan den IJssel

Al jong bij de SP betrokken geraakt. Via de jongerenafdeling de stap naar de plaatselijke SP gemaakt. Serena is sinds 2018 gemeenteraadslid in Zuidplas. Zij is ook de voorzitter van SP afdeling Zuidplas. Wat haar echt steekt is de criminalisering van uitkeringsgerechtigden. In de bijstand zitten doe je niet voor je lol. Serena is een echte natuurliefhebber. Regelmatig is zij met haar kamera op pad om de prachtige natuur in Zuidplas en omgeving vast te leggen.

Rob Belterman

Nieuwerkerk aan den IJssel

Rob Belterman is een bekende vogelfotograaf maar ook iemand die zich zorgen maakt over de natuur in Zuidplas. Daarnaast stoort hij zich enorm aan de slechte bereikbaarheid op alle manieren. Daarom wil hij meer en beter openbaar vervoer, betere fietspaden en voorzieningen maar ook een veilige A20 met geluidsschermen De afgelopen 7 jaar is hij fractieadviseur en commissielid geweest.

Adri Woudstra

Nieuwerkerk aan den IJssel

Adri is gepensioneerd lerares Nederlands. De vorige periode was zij gemeenteraadslid. Ze stond bekend om haar duidelijke en bondige betogen.

John de Neef

Kandidaten 2022

John is kaderlid van de FNV en al veertig jaar werkzaam in de vleesindustrie. Zijn hobbies zijn geschiedenis,en hij trekt er graag met zijn metaaldetector erop uit. Komt uit een Rood Nest,en wil al tijden wat doen aan de verharding van de maatschappij. Hij ziet zichzelf als “geen geitenwollen sokken SP-er"

Anne Verzijl

Moordrecht

Anne is vanouds een voorvechter van het socialisme in onze gemeente. Hij gaat naar veel bijeenkomsten en demonstraties en denkt mee met de fractie over actuele zaken binnen de regio. De laatste tijd maakt zich vooral hard voor minima en uitkeringsgerechtigde.

Joke Verdoold

Moordrecht

Opgegroeid in de cultuur van een muzikaal familiebrouwbedrijf. Na een gevarieerde opleiding onderwijskunde en een Italiaanse Masters in muziek, gaan werken als ontwikkelaar nieuw muziekonderwijs in Italië en vervolgens als ontwikkelaar van (re)integratie- en outplacementprojecten (Sociale Dienst, Arbeidsvoorziening en bedrijfsleven) in Nederland. Na opleidingen hoger management en interieur architectuur, gewerkt als hoofd facilitair bedrijf in bedrijfsleven (accountancy) en hoger onderwijs (div. hogescholen voor de kunsten).

Peter Rietveld

Nieuwerkerk aan den IJssel

Peter heeft als ondernemer in de zorg veel kennis van zaken op dit gebied en van sport en financiën. Hij adviseert de fractie op het gebied van het sociaal domein.

Lex Broere

Nieuwerkerk aan den IJssel

Lex weet veel van duurzaamheid en de techniek er achter. Hij is een liefhebber van de Hollandse IJssel waar hij ook aan woont. Hij maakt zich zorgen over veranderingen van de IJssel door bijvoorbeeld het plaatsen van damwanden.

Kees van Leeuwen

Waddinxveen

Als buschauffeur en als voormalig adviseur van Emile Roemer op het gebied van openbaar vervoer en infrastructuur is Kees een onmisbare aanvulling op de afdeling.

Louise Busschers

Nieuwerkerk aan den IJssel

Louise Busschers is een sociaal bewogen vrouw met een groot en opgeruimd hart, die gedurende haar werkzame leven haar sporen ruimschoots heeft verdiend. Zij zet zich in voor gerechtigheid en fatsoen, en staat altijd klaar om anderen, met name de kwetsbare mensen in de samenleving, te helpen waar nodig. Dit doet zij gepassioneerd, maar altijd met een gezonde dosis humor, zelfrelativering, maar bovenal positiviteit. Iemand waar je op kunt bouwen, die consciëntieus en integer in het leven staat.

Diny Koster

Nieuwerkerk aan den IJssel

Diny is al lange tijd een actief lid van de afdeling. Ze zat in de eerste kerngroep bij de oprichting van SP Zuidplas. Ze is sociaal bewogen en komt graag in de partnergemeente Buckeburg.

Fred van Sas

Zevenhuizen

Fred woont in Zevenhuizen en heeft veel verstand van financiën. Vooral als het gaat om Europese fondsen en subsidies. Hij adviseerde de fractie onder andere op het gebied van taalscholen voor de inburgeringscursussen. Zelf geeft hij ook als vrijwilliger les.

Bas Stalpers

Nieuwerkerk aan den IJssel

Bas zette zich afgelopen jaren in voor verkeersveiligheid, openbaar vervoer en de staat van het station in Nieuwerkerk.

U bent hier