h

Opnieuw actie voor de speeltuin in de oranjebuurt

1 juni 2024

Opnieuw actie voor de speeltuin in de oranjebuurt

Foto: Iris van de Kolk

Vandaag had SP Zuidplas samen met de buurtbewoners een actie voor de nieuwe speeltuin in de Oranjebuurt. Deze is kortgeleden vernieuwd, maar er staan maar twee speeltoestellen waar er makkelijk ruimte is voor vier toestellen.

Dit komt doordat de twee bomen die geplaatst zijn veel te grote plantvakken hebben gekregen. Daarop heeft de SP bij de opening popcorn uitgedeeld en gelijk ook suggesties opgehaald voor wat er nog moet komen aan speeltoestellen. SP kaderlid en buurtbewoner Jacyolien de Groot: Er zijn nu alleen maar een schommel en een glijbaantje, dat is leuk voor kleine kinderen, maar de grote kinderen willen ook wat. De buurt is erg ontevreden, want er is ons meer beloofd dan wat er nu staat.”

Andere buurtbewoners schreven gretig op het suggestiebord van de SP en uitten hun ongenoegen ook bij de wethouder. Één van de buurtbewoners zei ook: ‘Zeg dan gewoon dat er niet genoeg geld voor ons is om een fatsoenlijke speeltuin te krijgen, waar dat voor andere buurten er wel is, maar houd ons niet voor de gek’. Deze opmerkingen en vele anderen klachten hebben al gelukkig iets opgeleverd. Er komt waarschijnlijk een extra speeltoestel, wist de gemeente te melden een dag voor de opening en actie van de SP Zuidplas. SP-raadslid Serena Rodenburg: “Het zou heel mooi zijn als er een extra speeltoestel gaat komen, dus wij gaan de gemeente hier ook aan houden. Het liefst zien wij nog meer speeltoestellen op deze plek en dat kan als de boomvakken kleiner worden gemaakt. Verschillende hoveniers wisten ons te vertellen dat dit gewoon kan. We gaan kijken hoe we de gemeente zover krijgen om dit te doen.”

Reactie toevoegen

U bent hier