h

Trein

29 september 2023

Enquête OV Zuid-Holland

Foto: Andre Muller

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder
26 oktober 2020

Vragen over veiligheid station

Foto: Andre Muller

Nadat de SP een melding kreeg van een geschrokken inwoner werden er vragen ingediend.

Lees verder
3 mei 2017

Inleverdoos Station weggehaald

Foto: SP

Vanochtend hebben SP vrijwilligers kaarten uitgedeeld op station Nieuwerkerk aan den IJssel met de belofte dat er een inleverdoos was aan het einde van de dag. Toen de partij de kaarten wilde ophalen waren de kaarten, doos, pennen en poster weggehaald. 

Lees verder
23 april 2017

SP wil duidelijkheid van ProRail en zet acties door

Foto: SP Zuidplas

De SP gaat de aankomende weken inventariseren wat de reizigers van het station verbeterd willen zien. Dit na de oproep van de woordvoerder van ProRail in een interview bij Omroep Zuidplas. Daarnaast wil de partij een onafhankelijk onderzoek naar de bouwkundige staat van het station en het viaduct. Het viaduct vertoont nogal wat roest plekken door het beton heen. Bovendien wil de SP van de NS snellere respons op haar wensen waaronder een kaartautomaat aan de Zuidplaskant. ProRail heeft in de uitzending toezeggingen gedaan, waar de SP blij mee is. Toch zet de SP de reeds geplande actie door in de hoop duidelijkere uitspraken te krijgen over de plannen.

Lees verder
20 maart 2017

SP zit vol vragen over op en rond het spoor

Foto: SP Zuidplas

De SP heeft twee sets aan schriftelijke vragen gesteld over het diverse onderwerpen zoals extra vrachtverkeer, grote kap langs het spoor van groen en de immer trieste aanblik van het station welke erger geworden is door de kap. De antwoorden die eerder werden gegeven is nog niks van te merken en ook het filmpje welke de SP maakte heeft nog niet geleid dat Nieuwerkerk haar status als een van de lelijkste stations verloren heeft.  Daarnaast maakt de partij zich zorgen over de overlast die, door onderhoud aan de Moerdijkbrug, extra vrachttransporten gaan opleveren en wil van het college weten wat ze hier aan gaan doen en handhaven.

Lees verder
8 juni 2016

Teleurstelling antwoorden Station Nieuwerkerk in filmpje

Foto: André Muller

De fractie van de SP in Zuidplas is teleurgesteld in de beantwoording van ProRail en NS reizigers over de vragen, die via de gemeente Zuidplas, waren gesteld. De fractie heeft daarom een kort filmpje gemaakt.

Lees verder
7 juni 2016

SP Zuidplas stelt vragen over de veiligheid op het spoor

Foto: André Muller

Al jaren houdt de SP in Zuidplas zich bezig met de veiligheid op en in de omgeving van het spoor. Nadat er eerder vragen werden gesteld over de staat van het station in Nieuwerkerk werd de SP gewezen op een reportage van de NOS omtrent het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Een reportage die ervoor zorgde dat de alarmbellen bij de SP afgingen, reden genoeg om het college om opheldering te vragen.

Lees verder
2 maart 2016

Station Nieuwerkerk een van de armoedigste stations in de Randstad

Foto: André Muller

De fractie van de SP heeft vragen gesteld over de staat van station Nieuwerkerk aan den IJssel en de voorzieningen op dit station. Bas Stalpers stelt dat dit station op het traject, waarop in 2014 de meeste verstoringen plaats vonden misschien wel een van de armoedigste stations van de Randstad is. Stalpers wil meer informatieborden en aan beide zijden van het station een oplaadpunt. Ook de losse platen op het station en het vele zwerfvuil is de SP een doorn in het oog.

Lees verder
25 maart 2015

Chloortransport over spoor

Chloor: giftig groen gas, oxiderend, bijtend, schadelijk voor het aquatisch milieu. Dat is iets anders dan de chloor waarmee het toilet gereinigd wordt. Niet voor niets wordt al sinds jaar en dag  geprotesteerd tegen transporten van grote hoeveelheden chloor in eens over het spoor. In de jaren ‘90 van de vorige eeuw liep ik al te flyeren tegen deze transporten door Nieuwerkerk aan den IJssel. Huis aan huis mensen informeren over het gevaar van deze transporten. Afgelopen jaar stelde de SP Zuidplas voor de tweede keer in vier jaar vragen over de op handen zijnde chloortransporten door onze gemeente. Door stakingsacties bij chloorproducent Akzo/Nobel in Rotterdam had men een tekort aan chloor en dit moest, door chloortransporten over het spoor, aangevuld worden. De SP was en is nog altijd een groot tegenstander van deze transporten. Door hierover vragen te stellen wilden we de inwoners waarschuwen voor dit op handen zijnde transport en de bijkomende gevaren. Deze transporten hebben uiteindelijk doorgang gevonden. 

Lees verder
19 oktober 2014

SP : Weer chloortransporten door Zuidplas

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester Kats. De partij wil weten of deze op de hoogte is van de extra chloortransporten die Akzo Nobel laat uitvoeren in verband met een staking.  Hierdoor moeten transporten nu vanuit Duitsland langs dichtbevolkte gebieden zoals Utrecht en Rotterdam en ook door Zuidplas. In totaal zou het over een 60tal transporten gaan door een staking. De SP vraagt of burgemeester Kats deze transporten kan verbieden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier