h

SP zit vol vragen over op en rond het spoor

20 maart 2017

SP zit vol vragen over op en rond het spoor

Foto: SP Zuidplas

De SP heeft twee sets aan schriftelijke vragen gesteld over het diverse onderwerpen zoals extra vrachtverkeer, grote kap langs het spoor van groen en de immer trieste aanblik van het station welke erger geworden is door de kap. De antwoorden die eerder werden gegeven is nog niks van te merken en ook het filmpje welke de SP maakte heeft nog niet geleid dat Nieuwerkerk haar status als een van de lelijkste stations verloren heeft.  Daarnaast maakt de partij zich zorgen over de overlast die, door onderhoud aan de Moerdijkbrug, extra vrachttransporten gaan opleveren en wil van het college weten wat ze hier aan gaan doen en handhaven.

Jan Baas :”er wordt wel geroepen dat alles binnen landelijke normen zal blijven maar nu al maken  vrachttreinen vaak het meeste lawaai en als dat de hele dag meer gaat worden vinden wij dat Zuidplas hier over in overleg moet gaan en indien nodig moet handhaven”. De partij wil ook weten of de inwoners tegen dit besluit in beroep kunnen gaan en hoeveel transporten in de nachtelijke uren voorbij gaan rijden. “Nu al is het een van de meest verstoorde trajecten van Nederland, als er straks tientallen treinen over gaan rijden vrezen wij dat reizigers nog meer verstoringen gaan krijgen” legt Baas de SP bezwaren uit.

Over het station blijft raadslid Bas Stalpers negatief :”We wachten nog steeds op een oplaadpunt aan de Zuidplaszijde en informatieborden op het perron. Het wordt tijd dat ProRail hier echt mee aan de slag gaat!”.  De partij maakt zich al langer hard voor verbeteringen rond het station en maakte afgelopen zomer al een filmpje (https://youtu.be/wycKdKAIuVM) over het station

. “Nu men zo enorm het kapmes hebben gehanteerd valt het helemaal op dat er sprake is van hoe armoedig het station er uitziet, betonrot, tegels die er niet meer zitten, grote kieren en viezigheid. Daar helpt een nieuw laagje verf niet meer tegen” aldus Stalpers die zelf ook dagelijks gebruik maakt van het station. De partij heeft nu ook een foto rapportage van het station gemaakt https://youtu.be/gjvemyDsKLo

Reacties

Ik woon op 100/150 meter afstand van het spoor en op het moment dat er een zware goederentrein langs rijd voel ik het in de woning bewegen. Ook rondom in de wijk, veldenbuurt, zie je overal scheuren in de buitenmuren. Kortom ook ik ben er niet blij mee. Willem van Dooijewaard, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ik ben al drie maanden bezig de NS wakker te schudden. Op mijn
messenger berichten kreeg ik te horen van de NS of ik wat minder berichten kan sturen dan eentje van 4 A4tjes. En vervolgens ben ik geblokkeerd.
Op mijn laatste email kreeg ik te horen: Bedankt voor uw email, maar helaas kunnen wij uw brief niet beantwoorden binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van vijf werkdagen. Intussen heb ik meegemaakt dat zowel de trap als de 1e klas coupé als Dixi-toilet werd gebruikt (het station heeft nl. geen toilet!), elke keer als ik vergeet in te checken het mij zo'n 8 € kost (terwijl ik mij had geabonneerd op de NS-alert service) dus nu heb ik maar LET OP INCHECKEN op de muren gekalkt met schoolkrijt want Nieuwerkerk heeft geen poortjes, het wachtlokaal is open en koud en de groezelig- en viezigheid van de grond in die ruimte tart iedere beschrijving (zal ik u een foto sturen, kan hoor, zowel eentje van een maand of twee geleden als van een week of twee geleden), de redelijke comfortabele houten banken zijn verwijderd en in de plaats kwamen een soort ijzeren. "hangbanken".
Dat onlangs het talud is opgeruimd heeft de gemeente aan mij te danken. Alleen was de afspraak dat alle verzamelde flesjes en niet-ingedeukte blikjes bij de Service-balie op Rotterdam-CS zou worden gebracht, dat ik ze daar na twee weken op kon halen en dat ik de hele verzameling in de Blikjes-automaat beneden bij de metro op CS zou gooien en dan ging het statiegeld richting Blijdorp. Maar helaas is die droom uit elkaar gespat, doordat iemand of men zich niet aan de gemaakte belofte hield.
Twee jaar geleden heeft er in het AD een artikel gestaan met als kop: HEEFT NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL HET VERPAUPERDSTE STATION VAN NEDERLAND? en ook op de website www.zuidplas.nl ziet men een dergelijk bericht.
Met deze informatie probeer ik al maanden mensen van de NS wakker te schudden en nu poppen mijn ogen er bijna uit toen ik uw bericht las. Maar het maakt niet uit, hoe of wat, wat ik wil zeggen is: DOE ER WAT AAN!

F.vanrhijn@ziggo.nl
Facebook: NS in quotes

Dank voor uw reactie. De SP is al langer bezig met de zaken rond spoor : https://zuidplas.sp.nl/dossier/trein

Reactie toevoegen

U bent hier