h

Rood Zuidplas Nieuws

31 maart 2017

ROOD Zuidplas opgetogen over uitslagen in Zuidplas

Foto: SP

ROOD Zuidplas opgetogen over de verkiezingsuitslag in Zuidplas en Waddinxveen. ROOD, de jongeren in de SP, zijn hard actief geweest in de campagne. Er is geen zetelwinst op landelijk niveau weliswaar, maar toch een stijging in eigen gemeenten. Niet alleen haalde de partij meer stemmen, ook wist ROOD nieuwe jongeren aan te trekken.

Lees verder
4 januari 2017

Een goed begin is het halve werk

Foto: Rob Belterman / Facebook Rob Belterman
Lees verder
2 mei 2016

SP en ROOD blij met Bentwoud brug

Foto: André Muller

ROOD,de jongeren in de SP en de afdeling Zuidplas zijn blij dat er nu een brug is waardoor inwoners van Moerkapelle direct het natuurgebied van Bentwoud in kunnen nu. Eerder was er wel een dammetje maar dat werd weggehaald door de provincie.

Lees verder
26 oktober 2015

ROOD: Geslaagde start voor een groot succces

Foto: David Scheuders

Afgelopen zaterdag had ROOD Zuidplas
hun start van de actie voor Bentwoud. De actie genaamd Springstok was een start van de acties rondom de extra “eisen” die de jongeren organisatie van de SP graag aan het college en de provincie mee willen geven over dit mooie recreatiegebied, en willen samen met inwoners van Moerkapelle hiervoor strijden. “Springstok was een mooie start en nu gaan we verder” aldus Serena Ruifrok van de SP jongeren.

Lees verder

ROOD organiseert SPringstok "slootje springen op de SP manier!"

Dat de SP een betere toegankelijkheid
wil naar het Bentwoud is bekend. Raadslid voor de SP Woudstra heeft op 8 september j.l. hier al aandacht voor gevraagd. Nu vraagt ROOD de omliggende gemeenten en provincie om hulp. Met een mail…via de telefoon..nee dat niet. ROOD vraagt de aandacht via een uitdagende en ludieke actie.

Lees verder
21 juli 2015

ROOD: "Aan NEE hebben de Zuidplas jongeren niks"

Foto: SP

In een open brief roept ROOD Zuidplas wethouder Woudenberg  op om steun uit te spreken voor de eisen van Young&United over het afschaffen van minimum jeugdloon voor jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar, nadat deze eerder had aangegeven ‘geen mening’ te hebben over het jeugdloon. “Voor NEE kopen Zuidplas jongeren niks!” aldus Contactpersoon Jamie Wijnhold, die stelt dat jongvolwassenen op dat moment nog steeds maar half loon krijgen voor heel werk.

Lees verder
12 juni 2015

Werken voor de helft? NO WAY!

Foto: SP

In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw werd in Nederland het jeugdloon vastgesteld. In de tijden van hoge werkloosheid zagen de toenmalige machthebbers hierin een mogelijkheid om jongeren aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt.Een nobel streven, maar in de huidige tijd leidt dit enkel tot grote, oneerlijke, verschillen op de arbeidsmarkt. Daarom heeft ROOD Zuidplas  de samenwerking gezocht met Young & United in de strijd voor het afschaffen van het jeugdloon om zo de gelijkheid op de arbeidsmarkt terug te krijgen.

Lees verder
9 juni 2015

SP-jongeren Zuidplas voeren actie voor eerlijk loon

Foto: SP

ROOD, jong in de SP voert samen met Young & United (ondersteund door FNV) actie voor het invoeren van een fatsoenlijk salaris voor jongeren. Nederland is samen met Griekenland het enige land in de EU dat een (veel) lager loon hanteert voor jongeren en daar moet verandering in komen.

Lees verder
19 mei 2015

Jong Zuidplas kleurt fel ROOD!

Na de successen van de SP in de gemeente Zuidplas hebben een groepje SP jongeren de eerste stap gezet naar een lokale afdeling van ROOD , de jongerenafdeling van de SP. Gisterenavond kwamen ze voor het eerst bij elkaar bij elkaar en gaan hard aan de slag de komende tijd met onder andere de actie Young & United. Met deze actie willen ze dat volwassen werk door jongeren ook volwassen wordt betaald en niet pas op hun 23ste.

Lees verder

U bent hier