h

Jong Zuidplas kleurt fel ROOD!

19 mei 2015

Jong Zuidplas kleurt fel ROOD!

Na de successen van de SP in de gemeente Zuidplas hebben een groepje SP jongeren de eerste stap gezet naar een lokale afdeling van ROOD , de jongerenafdeling van de SP. Gisterenavond kwamen ze voor het eerst bij elkaar bij elkaar en gaan hard aan de slag de komende tijd met onder andere de actie Young & United. Met deze actie willen ze dat volwassen werk door jongeren ook volwassen wordt betaald en niet pas op hun 23ste.

 

ROOD is de meest actieve politieke jongerenorganisatie van Nederland en voert actie om Nederland menselijker en socialer te maken. Misstanden worden opgespoord en aan de kaak gesteld. ROOD laat samen met jongeren zien dat er veel veranderd kan worden als je dat samen doet. Samen gaan we de strijd aan tegen onrecht, discriminatie en asociale plannen'.

 

 

"Er zijn veel mogelijkheden voor jongeren in Zuidplas die nog niet benut zijn" legt kartrekker Jamie Wijnhold (17) uit. Jamie zal samen met Dennis, Serena, Roland en Roy de roodgroep gaan voeren De SP jonkies juichen de aankomende jongerendebat toe maar blijven wel
alert op de zaken die gaan spelen. Dat in Zuidplas dit initiatief ontstaat is extra bijzonder : “Vaak in grote steden zie je wel afdelingen ontstaan maar in een relatief kleine gemeente in Zuidplas is dit wel bijzonder” verklaart Roy Korbijn, mede initiatiefnemer.

 

Reactie toevoegen

U bent hier