h

gemeenteraadsverkiezingen 2009

9 juli 2010

SP Zuid Holland zoekt kandidaten

De Statenfractie van de SP in Zuid Holland is op zoek naar SP leden die zich kandidaat willen stellen voor het werk in de Provinciale Staten. Hiervoor worden in maart 2011 verkiezingen gehouden. Op de site van de SP in Zuid Holland staat alle informatie over hoe leden zich kandidaat kunnen stellen en alle vereisten.

Lees verder
29 november 2009

Recht doen aan de verkiezingsuitslag

In alle uitslagen en verslagen over de verkiezingen heb ik niets kunnen vinden over een heldere analyse van de verkiezingsuitslag en wat de kiezer heeft willen uitdrukken. In dit artikel een poging. Het duiden van de verkiezingsuitslag wordt in de publicaties tot nu toe slechts gebaseerd op de grootte van de partijen en bij de coalitieonderhandelingen zie je op dit moment dat de grootste en traditionele partijen weer tegen elkaar aan gaan schurken. Maar is dit nu wat de kiezer heeft aangegeven?

Lees verder
19 november 2009

SP in gemeenteraad Zuidplas

Met 1 zetel is de SP nu aanwezig in de nieuwe gemeenteraad van de Zuidplas. De SP viste net naast de 2e restzetel maar nu de SP ook in de raad zit kunnen we daar ook het SP geluid laten horen. "We wisten aan de hand van eerdere uitslagen dat de SP een zetel zou kunnen halen in het Wassenaar van het Groene Hart. Het heeft ons ook niet verbaasd dat de VVD, CDA en de SGP de grootste partijen werden. 1 zetel lijkt weinig maar met de christelijke achtergrond van de kernen moeten we hiermee blij zijn" liet lijsttrekker Evert Knoester weten vanuit het ziekenhuis. Knoester is lichamelijk uitgeschakeld maar werd per telefoon op de hoogte gehouden.

Lees verder
18 november 2009

STEM VANDAAG OP DE PARTIJ WAAR U DONDERDAG OOK NOG WAT AAN HEEFT, STEM SP

De afgelopen weken heeft de Zuidplas flink in de belangstelling gestaan. Zelfs van Haagse politici en onze minister Balkenende. Die belangstelling kunnen we de komende tijd goed gebruiken, de fusie zal in 2010 nog heel wat voeten in de aarde hebben. De Nieuwe raad zal de financiën snel op orde moeten hebben voor een goed overzicht. Verder moeten er een aantal zaken geharmoniseerd worden zoals de lokale belastingen en de WMO, dat zal nog een hele klus worden. Bovenal staan er de komende tijd flinke bezuinigingen aan te komen. Dus laten we hopen dat die belangstelling vanuit Den Haag ook “morgen” nog bestaat.

Lees verder
17 november 2009

SP hangt 5000 laatste dagkaarten aan deurknoppen

De SP afdeling Zuidplas heeft vanavond 5.000 laatste dagkaarten aan de deurknoppen gehangen van inwoners van de dorpen van Zuidplas. Met deze actie willen de Zuidplasser socialisten de aandacht vestigen op de verkiezingen van morgen. Op het kaartje staat ook de tekst "Stem woensdag op de partij die er donderdag ook nog toe doet". Hiermee wil de SP de kiezer laten weten dat de SP haar verkiezingsprogramma ook wil doorzetten!

Lees verder
15 november 2009

SP met Touringcar, muziek en veel mensen op laatste campagnezaterdag

De SP Zuidplas was gisteren actief in de kernen van de Zuidplas. In de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel was de kraam al om 8 uur opgebouwd en de hele dag werden hier tomaten, tomaatsponsjes en flyers uitgedeeld. In Moordrecht stond de bakfiets al om 10 uur tussen de andere partijen en om 11 uur kwam ook de SP touringcar om de campagne te ondersteunen.
SP met muziek en bakfiets in Moordrecht

Lees verder
12 november 2009

Agnes Kant mee op campagne in Zuidplas

Agnes Kant, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, is een dag komen helpen met de campagne in de Zuidplas. Op deze wijze wilde ze mensen van de afdeling een hart onder riem steken en hun succes wensen met de laatste week voor de verkiezingen. Kant hielp in Moordrecht met het uitdelen van warme soep op een druilerige markt.

Lees verder
1 november 2009

Agnes Kant komt Zuidplas bezoeken op 11 november

Agnes KantSP Tweede Kamer fractievoorzitter Agnes Kant komt op 11 november de SP afdeling Zuidplas bezoeken en hun een hart onder riem te steken tijdens de campagne. Kant gaat de hele dag mee op campagne met de actieve leden van de SP Zuidplas.

Lees verder
31 oktober 2009

SP verlaat teleurgesteld Klankbordgroep vergadering

Een aantal kandidaten van de SP hebben woensdagavond teleurgesteld de klankbordgroep vergadering verlaten. In de hoop dat er meer duidelijkheid kwam over de aanbesteding van de gemeentelijke advertenties waren de SP-ers als toehoorders op de tribune gaan zitten. Helaas werd dit onderwerp achter gesloten deuren behandeld. Toen de klankbordgroep ging praten over type stoel, kleur en tapijt , was het genoeg voor de SP. Eerder had de SP al geklaagd over het ondemocratisch functioneren van deze klankbordgroep.

Lees verder
28 oktober 2009

SP: “overgang nieuwe gemeente Zuidplas ondemocratisch”

Sinds begin 2008 bestaan er 2 overlegclubjes die de overgang naar de nieuwe gemeente Zuidplas aan het voorbereiden zijn. Het eerste clubje is de “Bestuurlijke Klankbordgroep Fusie”, afgekort tot BKG. Deze club bestaat uit vertegenwoordigers van de 3 gemeenteraden. In het tweede clubje “stuurgroep Fusie” hebben vertegenwoordigers van de drie colleges zitting. In de afgelopen maanden hebben ze enkele besluiten naar buiten gebracht die verstrekkende gevolgen hebben voor de nieuwe gemeenteraad in 2010

Lees verder

Pagina's

U bent hier