h

SP verlaat teleurgesteld Klankbordgroep vergadering

31 oktober 2009

SP verlaat teleurgesteld Klankbordgroep vergadering

Een aantal kandidaten van de SP hebben woensdagavond teleurgesteld de klankbordgroep vergadering verlaten. In de hoop dat er meer duidelijkheid kwam over de aanbesteding van de gemeentelijke advertenties waren de SP-ers als toehoorders op de tribune gaan zitten. Helaas werd dit onderwerp achter gesloten deuren behandeld. Toen de klankbordgroep ging praten over type stoel, kleur en tapijt , was het genoeg voor de SP. Eerder had de SP al geklaagd over het ondemocratisch functioneren van deze klankbordgroep.

Deze klankbordgroep en stuurgroep houden zich bezig met zaken waar de nieuwe raad over moet beslissen, ze zeggen wel dat het een advies is, maar ondertussen is er wel een BEOOGD griffier benoemd met alle arbeidsrechtelijke verplichtingen die daar bij horen. En is “Het kanaal” uitgesloten van gemeentelijke publicaties. Woensdagavond werden alle 8 agendapunten in een half uur door heen gejaagd, er was slechts 1 kritische vraag vanuit de klankbordgroep naar de stuurgroep toe, de rest zat allemaal te knikken of te slapen. Een extra ingelast agendapunt vormde de inventaris van de nieuwe raadszaal, blauwe tegels wel of geen leer, toen was het voor ons welletjes en is de SP delegatie demonstratief opgestapt van de publieke tribune.” Aldus lijsttrekker Knoester.

Ook SP-er Diny Borrmann was zwaar teleurgesteld : “Men heeft het over kleurtjes van de inrichting maar 2 maanden voor de fusie maar heeft nog steeds niet een inventarisatie gemaakt van alle WMO voorzieningen in de drie gemeenten. Het zal me echt een worst zijn wat voor tapijt wij straks over mogen gaan lopen, ik maak me drukker over dat er straks mogelijk mensen voorzieningen kwijtraken”.

Volgens de SP zijn de klankbordgroep en de stuurgroep bezig met over het graf heen regeren om nu al beslissingen te nemen die straks door de nieuwe gemeenteraad genomen hadden moeten worden. Volgens de SP zijn straks politieke verhoudingen anders door de komst van vier nieuwe partijen TON, D’66, Nieuwe Gemeente Politiek en de SP.

U bent hier