h

ROOD: Geslaagde start voor een groot succces

26 oktober 2015

ROOD: Geslaagde start voor een groot succces

Foto: David Scheuders

Afgelopen zaterdag had ROOD Zuidplas
hun start van de actie voor Bentwoud. De actie genaamd Springstok was een start van de acties rondom de extra “eisen” die de jongeren organisatie van de SP graag aan het college en de provincie mee willen geven over dit mooie recreatiegebied, en willen samen met inwoners van Moerkapelle hiervoor strijden. “Springstok was een mooie start en nu gaan we verder” aldus Serena Ruifrok van de SP jongeren.

ROOD organiseerde samen met de SP afgelopen zaterdag SPringstok in Bentwoud te hoogte van de Herenweg en bentwoudpad. De SP jongeren willen graag dat er naar de mogelijkheid gekeken wordt om TWEE voetgangers/fietsbruggetjes de verbinding te laten
vormen tussen Zuidplas en het Bentwoud. Dit ter hoogte van Middelweg/Bentwoud en Herenweg/Bentwoud, dit zodat hulpdiensten sneller ter plaatsen kunnen zijn en… om sneller te kunnen recreëren vanuit Moerkapelle.

“Iedereen van Moerkapelle kan er zijn profijt uit halen als wij dit kunnen realiseren, het is een mooi gebied waar ook jongeren kunnen zitten zoals in het
amfitheater maar niemand kan er heen of je moet helemaal er omheen gaan via benthuizen en heeft dat nou de schoonheidsprijs? Het was een mooie dag het weer was goed en we hadden alles geregeld, er was jammer genoeg niet veel publiek maar dat mocht
de sfeer en de actie niet bederven, er was live muziek geregeld door JVZ en de SP bakfiets met de wel bekende SP sponsjes waren er ook.” zegt ROOD de SP jongeren van Zuidplas.

“voor ons een geslaagde start voor een groot
succes” zegt Serena Ruifrok. Ondanks de herfstperiode zijn de heren Jan Baas ( Fractievoorzitter SP Zuidplas ) en Roy Korbijn ( Afdelingsvoorzitter SP Zuidplas ) de uitdaging aangegaan en zijn namens de lokale SP gesprongen. Waarbij Baas keurig de overkant haalde en met de SP vlag zwaaide voor hulp, maar na dat Korbijn sprong en natte voeten had gekregen en dus ook nat weg ging is Baas maar helemaal omgelopen.

“Het is belangrijk dat we deze toegankelijkheid van bentwoud kunnen realiseren zowel voor de schoonheid die dit recreatiegebied heeft, als de verschillende mogelijkheden die het gebied kan bieden om te recreëren en te genieten van de Zuid Hollandse natuur “ vind een inwoner van Moerkapelle .

ROOD en SP zijn ook een petitie gestart ,genaamd – Toegankelijkheid Bentwoud die via internet (
http://www.petities24.com/wij_willen_meer_opties_voor_toegangelijkheid_zuidplas-bentwoud ) kan worden getekend. De petitie liep tot 1 november 2015 maar deze is een maand verlengt
door vele reacties en toekomstige plannen rondom dit onderwerp. Daarna zal de petitie worden aangeboden aan zowel de Provinciale
Staten van Zuid Holland als de gemeente Zuidplas.

“Wij roepen iedereen in Zuidplas en omgeving van bentwoud op om te tekenen. Wij willen laten zien dat de inwoners juist wel mee kunnen mee beslissen en naar hen geluisterd wordt. Ondanks alle verhalen gebeurt er niks en het wordt juist tijd dat we van onze mooie natuurgebied gebruik kunnen maken, niks is mooier dan Bentwoud als achtertuin van de gemeente zuidplas/Moerkapelle en ” zegt Roy Korbijn.

De jongeren van de SP zijn nog lang niet klaar en zullen nog in Moerkapelle handtekeningen gaan verzamelen met behulp van buurt in de buurt
en zal door strijden tot dat de brug er is! Springstok ook volgend jaar? JA zegt ROOD meteen maar dan wel weer op de SP manier!

Reactie toevoegen

U bent hier