h

Nieuws uit 2010

3 november 2010

Zuidplas krijgt jongerenconferentie dankzij motie SP

Alle spelers van het jongerenwerk in de Zuidplas zullen op korte termijn een conferentie tegemoet zien waarbij het gemeentelijk beleid maar ook elkaars standpunten en werkzaamheden gedeeld kunnen worden. De motie hiertoe van de SP werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder
3 november 2010

SP krijgt steun voor beter OV naar industriegebieden

De SP heeft tijdens de begrotingsbehandelingen een motie ingediend dat er op korte termijn een betere verbinding moet komen naar de industriegebieden in de Zuidplas. Dit was het meest negatieve onderwerp volgens de ondernemers in Zuidplas. Dit kwam uit een onderzoek van ondernemers in de regio.

Lees verder
3 november 2010

Burgemeesterswoning te duur voor SP Zuidpas

De SP heeft gisterenavond niet ingestemd met het raadsvoorstel om een burgemeesterswoning te gaan bouwen aan de Rijskade/´s Gravenweg. Voor de SP zijn de kosten van de woning, die inclusief grondruil 700.000 euro moet gaan kosten, te hoog. De raad had al eerder ingestemd met het voornemen om een woning aan te schaffen.

Lees verder
30 oktober 2010

SP blij met verbod op gebruik Helihaven Hitland

Wethouder Bosman heeft in een persbericht aangegeven dat hij een gebruiksverbod zal handhaven van de helihaven in natuurgebied Hitland. In dezelfde woorden heeft hij dit verbod ook aangegeven in de commissie RO na vragen van de SP. De gemeente heeft ook toegezegd handhavend te gaan optreden tegen eventueel gebruik van de helikopterhaven. helihaven hitland

Lees verder
27 oktober 2010

SP teleurgesteld na besluit verkoop oude Raadhuis

De SP is teleurgesteld dat het oude Raadhuis in Moordrecht verkocht gaat worden. In 2009 heeft de SP actie gevoerd om het raadhuis te behouden en besloot de toenmalige gemeenteraad van Moordrecht er een dorpshuis in te vestigen. In de raad werd nu besloten dat het dorpshuis alsnog elders zal komen. De SP heeft tegen het voorstel gestemd. Met de verkoop verlies je de regie over het pand en kan je dus wel eisen stellen maar als de koper geen geld heeft door de recessie zal het pand slecht onderhouden worden en gaan verloederen.

SP in actie in Moordrecht

Lees verder
13 oktober 2010

SP blijft tegen verkoop oude weeshuis Moordrecht

De SP heeft samen met de bewoners van Moordrecht voor behoud van het Raadhuis als dorpshuis gestaan. Deze overduidelijke voorkeur deed zelfs de gemeenteraad van Moordrecht achter het voorstel staan. Dat beloftes uit het verleden niet gegarandeerd zijn voor de toekomst bleek op de commissievergaderingen van de gemeente Zuidplas.Op de laatste vergaderingen staat steeds de verkoop van het Raadshuis op de agenda. De wens van de bewoners en gemeenteraad van Moordrecht wordt zomaar op zij gezet.
Weeshuis Moordrecht

Lees verder

Pagina's

U bent hier