h

Nieuws uit 2013

1 december 2013

Ouderen via stormbaan naar Priklocatie in Moordrecht

De priklocatie van het Groene Hartziekenhuis in Moordrecht is verplaatst van zorgcentrum Moerdregt naar het oude Weeshuis aan het Westeinde.De mensen die de locatie wandelend willen bezoeken moeten een halve stormbaan betreden en met gevaar voor eigen leven oversteken. Dit komt omdat een pad in het park weggehaald is. Dit pad lag aan de achterkant van het pand en lag laag gelegen. Nu moeten de inwoners van Moordrecht via smalle stoepen en een onveilige oversteek de dijk op, om dan naar beneden te gaan bij de ingang. De fractie van de SP heeft polshoogte genomen na klachten en schriftelijke vragen ingediend.

Lees verder
29 november 2013

SP start ansichtkaartenactie voor beter OV

De SP in Zuidplas is een OV actie gestart om Arriva te vragen om een buslijn van Zevenhuizen naar Nieuwerkerk te laten rijden. De bus rijd nu naar Rotterdam. Inwoners van Zevenhuizen en Moerkapelle  kunnen buiten de spitsuren niet direct naar Nieuwerkerk en enkel via een omweg door Rotterdam of Gouda.  Met aanpassing van de route en aansluiting op lijnen 177 en 190 kan zo een goed netwerk van OV gemaakt worden. De inwoners krijgen deze week ansichtkaarten in de brievenbus  met de vraag deze in te leveren bij lokale leden of op te sturen naar de SP die deze bij Arriva gaat aanbieden.

Lees verder
29 november 2013

Verdubbeling hoofdweg is wit voetje halen bij Rotterdam

De fractie van de SP was fel tegen het besluit van de verdubbeling van de Hoofdweg tussen Capelle en de laan van Avant-Garde. De SP had 8 redenen om niet in te stemmen en van mening dat het college een wit voetje bij Rotterdam belangrijker vindt dan de bezwaren van de inwoners. Hieronder de tekst van Muller, uitgesproken in eerste termijn. Het voorstel werd uiteindelijk aangenomen omdat de coalitiepartijen voor (13 stemmen) en de oppositiepartijen tegen (11 stemmen) was.

Lees verder
26 november 2013

Weer vragen over afvalbeleid

De SP in Zuidplas heeft wederom vragen gesteld over het afvalbeleid in Zuidplas. De partij heeft de afgelopen maanden nogal wat meldingen gehad en heeft deze nu gebundeld in 20 vragen. De partij is nog steeds verbaasd dat  niet alle containers zijn geplaatst en er nogal veel "rare" besluiten lijken te zijn genomen. 

Lees verder
16 november 2013

Omroep Max besteed aandacht aan sluiting Moerdregt

Omroep Max heeft afgelopen week aandacht geschonken aan de sluiting van zorgcentrum Moerdregt in Moordrecht.  SP Tweede Kamerlid Renske Leijten ging tijdens deze uitzending in debat met de voorzitter van de branchevereniging van verzorgingshuizen.

Lees verder
16 november 2013

SP verbaasd over problemen renovatie Groene Hartpark

De renovatie van het Groene Hartpark in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat niet zonder slag of stoot is de laatste jaren gebleken. Echter blijven de vreemde keuzes en mogelijk fouten zich nu nog steeds opstapelen bij de renovatie. De SP werd door bewoners op de hoogte gesteld over de extra kap van bomen die niet gepland was en wil hier nu meer over weten. Daarom zijn er vragen ingediend bij het college.

Lees verder

Pagina's

U bent hier