h

Nieuws uit 2015

29 december 2015

Goede voornemens? Fijne Feestdagen en een sociaal 2016

Foto: SP

zonder leden zou de SP, en ook de afdeling Zuidplas, geen bestaansrecht hebben. De SP is een actieve partij en daar zijn mensen voor nodig. Dit zijn de leden van de SP. De SP is sinds 2005 de derde partij van Nederland in ledenaantal. Onder al die SP-ers zijn er ongekend veel actief betrokken bij hun partij.

Lees verder
8 december 2015

SP en ROOD start campagne er is genoeg voor iedereen op kaarsjesavond

Foto: SP

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen.  Een baas verdient nu gemiddeld 17 keer meer dan een geschoolde werknemer. Kleine ondernemers betalen netjes hun belastingen, terwijl multinationals worden geholpen belasting zoveel mogelijk te ontwijken.

Lees verder
4 december 2015

SP Succes: Jongeren Zuidplas krijgen stem in jongerenadviesraad

Foto: SP

Hoe leuk zou het zijn als je als jonge inwoner in je eigen gemeente een mening kan geven over hoe het anders moet of wat je juist als jongeren wil behouden? Super natuurlijk! Het college van B&W kwam daarom tijdens de raadsvergadering van eind november met het voorstel om een jongerenadviesraad op te richten.

Lees verder
26 november 2015

SP: Kan een Jeugdloonvrije gemeente bestaan?

Foto: SP

Met 686 euro bruto per maand ligt het minimumjeugdloon voor 18-jarigen bijna 300 euro onder de armoedegrens. Dit is te weinig om een normaal bestaan op te bouwen, dit vinden onder andere de partijen in de provinciale staten van Zuid-Holland en in de gemeente Amsterdam, Den Haag en Weert. In navolging hiervan diende de SP Zuidplas samen met de fractie van de PvdA/Groen Links een motie in om ook van Zuidplas een voorbeeld gemeente te maken in de strijd tegen deze ongelijkheid.

Lees verder
16 november 2015

SP Zuidplas/Gouda organiseren middag met Sharon Gesthuizen

Foto: SP

Zondag 22 november komt kandidaat-partijvoorzitter Sharon Gesthuizen naar Zuidplas/Gouda voor een bijeenkomst over haar kandidaatschap voor Partijvoorzitter. Sharon heeft zich de afgelopen jaren als Kamerlid ingezet voor de vluchtelingen en oa de postbode en heeft zich nu gekandideerd als partijvoorzitter voor het aankomende SP congres. Op de bijeenkomst zal onder andere besproken worden waarom sharon kandidaat is geworden en wat haar visie is over de toekomst van de SP.

Lees verder
3 november 2015

SP spreekt tijdens Najaarsnota en Begroting

Foto: SP

Vandaag bespreekt de Raad de najaarsnota en de begroting van 2016 De SP is trots en blij met de ontwikkingen die het college maakt. Jan Baas (fractievoorzitter) vertelt over deze Najaarsnota en begroting en stelt aan de kaart wat de SP graag nog ziet gebeuren. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier