h

SP en ROOD start campagne er is genoeg voor iedereen op kaarsjesavond

8 december 2015

SP en ROOD start campagne er is genoeg voor iedereen op kaarsjesavond

Foto: SP

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen.  Een baas verdient nu gemiddeld 17 keer meer dan een geschoolde werknemer. Kleine ondernemers betalen netjes hun belastingen, terwijl multinationals worden geholpen belasting zoveel mogelijk te ontwijken.

Deze grote verschillen willen de meeste Nederlanders helemaal niet. Want het gaat ten koste van onze zorg, ons onderwijs en de andere belangrijke voorzieningen die we samen gebruiken. In meer gelijke landen leven mensen langer, blijven ze langer gezond en is de criminaliteit lager. De SP wil daarom de verschillen verkleinen. En dat kán. Als de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen gaan betalen, dan kunnen de lasten voor de rest van Nederland omlaag. De SP ziet graag 3 belangrijke stappen tot realisatie komen. Werken dient te lonen. Daarbij horen geen bizarre inkomensverschillen, zoals dat een baas in Nederland in drie weken krijgt wat een geschoolde werknemer in een heel jaar verdient. Dat is 17x (!) meer. Belast naar vermogen. De rijkste 10 procent bezit 66 procent van de rijkdom; drie Nederlanders zijn net zo rijk zijn als 10 miljoen andere Nederlanders samen. Dat kan en moet anders door eerlijker vermogens te belasten. Ondernemen moet eerlijk. Multinationals worden nu door de regering geholpen om bijna geen belasting te betalen. Dat is oneerlijke concurrentie voor het mkb en gaat ten koste van de maatschappij. Houd het strijdbaar en optimistisch.” we vertalen landelijk beleid naar lokaal en we willen de inwoners van Zuidplas juist het eerlijke verhaal vertellen dat is onze doel, van bezuinigingen zijn we nu wel een keertje moe geworden en als dit dan zo doorgaat terwijl het ook anders kan is het niet te verdedigen naar de mensen. De schakel waar het echt omgaat!” zegt Anne Verzijl ( Organisatie Secretaris ) Natuurlijk is dit landelijke politiek maar de SP wil landelijk vertalen naar lokaal want hier valt ook veel te praten en te discussiëren over dit thema vind de SP. De SP wil o.a. Met inwoners van Zuidplas praten over het invoeren van een miljoenersbelasting en vertellen dat we door “eerlijk delen” meer kunnen bereiken. De SP en de jongeren organisatie ROOD starten daarom aanstaande vrijdag op kaartjesavond in Nieuwerkerk met deze landelijke campagne en zullen naar alle dorpskernen gaan binnen de gemeente zuidplas. Wilt u ook met de SP in gesprek? De SP tour is op en te vinden:
11 december 2015 Nieuwerkerk aan den Ijssel (Kaartjesavond) 16 Januari 2016 Zevenhuizen/Oudverlaat (Dorpsstraat) 13 Februari 2016 Moordrecht (Winkelcentum Smidse ) 12  Maart 2016 Moerkapelle ( Kerkplein ) 22 april ( afsluiting Campagne ) / Nieuwerkerk aan den Ijssel (RAADHUISPLEIN

"De discussie over ongelijkheid is niet zo ingewikkeld. Wij kunnen er samen voor zorgen dat de gescheiden werelden waarin we leven een stukje dichter bij elkaar komen. Dat kan door de lasten van lage- en middeninkomens te verlagen en die van de allerrijksten iets te verhogen. Zo pakken we de extremen aan: dan hoeven 400.000 kinderen niet op te groeien in armoede en krijgen middeninkomens meer te besteden. Van wat minder ongelijkheid worden we allemaal beter. Want in ons land is er genoeg voor iedereen." voegt Roy Korbijn afdelingsvoorzitter toe

Reactie toevoegen

U bent hier