h

Nieuws uit 2016

25 september 2016

Uitleg SP voor steun nieuwbouw gemeentehuis

Foto: SP

Toen ik in 1982 als 18-jarige in Nieuwerkerk aan den IJssel kwam wonen, zag het dorp er heel anders uit: Nog geen 10.000 inwoners en grote lege polders. Er was maar 1 winkelcentrum en er waren wat winkels op het oude dorp. De N219 bestond nog niet en de hoofdweg was de rijksweg richting Utrecht. Het oude Raadhuis stond op de Kerklaan, ongeveer waar nu de Sint Josephkerk staat. Het was een ouderwets raadhuis met een mededelingenbord ervoor. Hieropq stonden de openingstijden en belangrijke telefoonnummers en de oproep codes voor dienstplichtige militairen die op herhaling moesten. Trouwen deed men in de trouwzaal op de eerste etage. Ik ben er zelf in 1983 nog getrouwd.

Lees verder
1 augustus 2016

SP verheugd over aanpak armoede onder jeugd

De SP is blij met het voorstel van het college van B&W in Zuidplas voor de aanpak van armoede onder jeugd.  Het college heeft besloten Zuidplas te laten aansluiten bij het jeugdsportfonds en het jeugd cultuurfonds. Met dit besluit wordt invulling gegeven aan de unaniem aangenomen motie van de SP van november 2015.  Hierin werd wethouder van Woudenberg gevraagd een plan op te stellen om de kinderarmoede in Zuidplas aan te pakken en om hiervoor €25.000 te reserveren. 

Lees verder
12 juni 2016

SP doet superzaterdag voor nationaal zorgfonds in Zuidplas

Aankomende zaterdag gaan de SP leden op pad om zoveel mogelijk zorgkranten huis aan huis uit te delen. De partij is al vanaf 1 mei bezig om een nieuw zorgfonds zonder eigen risico te bewerkstelligen. De afdeling Zuidplas doet hier ook aan mee en gaat meerdere dorpen langs. Hierbij zal ook de fractie helpen.

Lees verder
12 juni 2016

SP wil regionale openheid topinkomens zorg

De SP in Zuidplas heeft vragen gesteld over de topinkomens van zorgbestuurders. De vragen zijn gericht op partijen waar de gemeente en/of regio een contract mee heeft op gebied van hulp bij de huishouding, thuiszorg, hulpmiddelen en alle jeugdzorgaanbieders. De partij wil dat alle namen van organisatise en bestuurders openbaar worden zodat men kan zien wie er schuldig zijn voor het verminderen van zorg aan kinderen en ouderen ter beloning van de top.

Lees verder
8 juni 2016

Teleurstelling antwoorden Station Nieuwerkerk in filmpje

Foto: André Muller

De fractie van de SP in Zuidplas is teleurgesteld in de beantwoording van ProRail en NS reizigers over de vragen, die via de gemeente Zuidplas, waren gesteld. De fractie heeft daarom een kort filmpje gemaakt.

Lees verder
7 juni 2016

Hoe duurzaam is de stroom die Zuidplas gebruikt?

Foto: André Muller

Onlangs werd er deed onderzoeksbureau SOMO in opdracht van Greenpeace een onderzoek naar de naleving van het Klimaatakkoord Gemeente en Rijk 2007-2011, een akkoord waarin besloten werd dat alle lokale overheden per 2015 hun energie duurzaam in zouden gaan kopen. Uit dit onderzoek bleek dat slechts 103 gemeentes voldoen aan deze eisen, en de gemeente Zuidplas hoort hier nog niet bij. Reden voor de SP om het college om opheldering te vragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier