h

Nieuws uit 2009

13 december 2009

Nieuwe coalitie Zuidplas: “niets nieuws onder de zon”

De nieuwe coalitie voor de Zuidplas is op 4 december een feit geworden. Tijdens een openbare vergadering van alle lijsttrekkers op 7 december werd bekend gemaakt dat VVD, CDA, CU/SGP en PvdA een coalitie hebben gevormd. Op deze avond werd tevens het coalitie-akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd. Uit de toelichting van mevrouw Venrooy van de VVD werd de noodzaak van een brede coalitie nader toegelicht: het vele werk bij de uitwerking van de fusie in de komende tijd en de op handen zijnde bezuinigingen vanuit Den Haag

Lees verder
12 december 2009

SP deelt soep uit op kerstmarkt Zevenhuizen

De SP afdeling Zuidplas deelde gisteren soep uit op de kerstmarkt in Zevenhuizen. Deze traditie wordt door de partij, ook na de verkiezingen, in stand gehouden. "Het is een ideale manier om met mensen in contact te komen en onder het genot van een kopje soep over allerlei zaken te praten" laat voorzitter André Muller weten.

Lees verder
29 november 2009

Recht doen aan de verkiezingsuitslag

In alle uitslagen en verslagen over de verkiezingen heb ik niets kunnen vinden over een heldere analyse van de verkiezingsuitslag en wat de kiezer heeft willen uitdrukken. In dit artikel een poging. Het duiden van de verkiezingsuitslag wordt in de publicaties tot nu toe slechts gebaseerd op de grootte van de partijen en bij de coalitieonderhandelingen zie je op dit moment dat de grootste en traditionele partijen weer tegen elkaar aan gaan schurken. Maar is dit nu wat de kiezer heeft aangegeven?

Lees verder
19 november 2009

SP in gemeenteraad Zuidplas

Met 1 zetel is de SP nu aanwezig in de nieuwe gemeenteraad van de Zuidplas. De SP viste net naast de 2e restzetel maar nu de SP ook in de raad zit kunnen we daar ook het SP geluid laten horen. "We wisten aan de hand van eerdere uitslagen dat de SP een zetel zou kunnen halen in het Wassenaar van het Groene Hart. Het heeft ons ook niet verbaasd dat de VVD, CDA en de SGP de grootste partijen werden. 1 zetel lijkt weinig maar met de christelijke achtergrond van de kernen moeten we hiermee blij zijn" liet lijsttrekker Evert Knoester weten vanuit het ziekenhuis. Knoester is lichamelijk uitgeschakeld maar werd per telefoon op de hoogte gehouden.

Lees verder
18 november 2009

STEM VANDAAG OP DE PARTIJ WAAR U DONDERDAG OOK NOG WAT AAN HEEFT, STEM SP

De afgelopen weken heeft de Zuidplas flink in de belangstelling gestaan. Zelfs van Haagse politici en onze minister Balkenende. Die belangstelling kunnen we de komende tijd goed gebruiken, de fusie zal in 2010 nog heel wat voeten in de aarde hebben. De Nieuwe raad zal de financiën snel op orde moeten hebben voor een goed overzicht. Verder moeten er een aantal zaken geharmoniseerd worden zoals de lokale belastingen en de WMO, dat zal nog een hele klus worden. Bovenal staan er de komende tijd flinke bezuinigingen aan te komen. Dus laten we hopen dat die belangstelling vanuit Den Haag ook “morgen” nog bestaat.

Lees verder
17 november 2009

SP hangt 5000 laatste dagkaarten aan deurknoppen

De SP afdeling Zuidplas heeft vanavond 5.000 laatste dagkaarten aan de deurknoppen gehangen van inwoners van de dorpen van Zuidplas. Met deze actie willen de Zuidplasser socialisten de aandacht vestigen op de verkiezingen van morgen. Op het kaartje staat ook de tekst "Stem woensdag op de partij die er donderdag ook nog toe doet". Hiermee wil de SP de kiezer laten weten dat de SP haar verkiezingsprogramma ook wil doorzetten!

Lees verder

Pagina's

U bent hier