h

SP wil regionale openheid topinkomens zorg

12 juni 2016

SP wil regionale openheid topinkomens zorg

De SP in Zuidplas heeft vragen gesteld over de topinkomens van zorgbestuurders. De vragen zijn gericht op partijen waar de gemeente en/of regio een contract mee heeft op gebied van hulp bij de huishouding, thuiszorg, hulpmiddelen en alle jeugdzorgaanbieders. De partij wil dat alle namen van organisatise en bestuurders openbaar worden zodat men kan zien wie er schuldig zijn voor het verminderen van zorg aan kinderen en ouderen ter beloning van de top.

Kortgeleden kwam de Actiz50 uit door het FNV waaruit bleek dat er nog steeds zorgbestuurders in de ouderenzorg meer verdienen dan een minister terwijl zorg een publieke taak is. Ook al proberen zorgbestuurders steeds de wet Normering Topinkomens uit te stellen. “Dat gegraai van openbaar geld dat hoort bij de zorg is mij een enorme irritatie. Geld moet naar de zorg en niet naar een nieuwe dure auto of een landgoed van een bestuurder” roept Adri Woudstra, raadslid SP, dapper.

De SP wil alle gegevens nu openbaar krijgen. “Wie zich inzet voor de publieke zaak maar probeert zijn salaris te verhullen hoort daar niet. Door de bezuinigingen in de zorg zijn vele zorgverleners ontslagen, dit alleen omdat gemeentes minder geld kregen van Den Haag.” legt Woudstra uit. "Het geld wat er gegeven word is ervoor bestemd om te zorgen dat iedereen de juiste zorg kan krijgen, maar nu komt dat daar niet terecht. Nu komt het grotendeels bij de bestuurders terecht die soms niet eens lijken te begrijpen wat het woord zorg betekent of hoe je dat geeft."

Naast deze openheid vraagt de fractie zich ook af wat de gemeente en de regio kunnen doen aan deze topinkomens? En doen ze een beroep op de gemeente Zuidplas om een koplopersfunctie te nemen in het bestrijden van het gegraai in het zorggeld. "We moeten zorgen dat het zorggeld weer naar de zorg gaat!" 

 

PDF icon

Reactie toevoegen

U bent hier