h

SP verbaasd over problemen renovatie Groene Hartpark

16 november 2013

SP verbaasd over problemen renovatie Groene Hartpark

De renovatie van het Groene Hartpark in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat niet zonder slag of stoot is de laatste jaren gebleken. Echter blijven de vreemde keuzes en mogelijk fouten zich nu nog steeds opstapelen bij de renovatie. De SP werd door bewoners op de hoogte gesteld over de extra kap van bomen die niet gepland was en wil hier nu meer over weten. Daarom zijn er vragen ingediend bij het college.

 

Naar aanleiding van contact met omwonende van het park in Nieuwerkerk kwam de SP erachter dat er in de afgelopen tijd meerdere, ook ouderere, bomen weggehaald zijn in het Groene Hartpark. Met als gevolg een nog grotere kaalslag van het park en bewoners die nu bij de achterburen naar binnen kunnen kijken waar hier vroeger nog een mooie groenhaag tussen zat om dit te voorkomen.

 

De kap zou een gevolg zijn van de eerste en tweede fase van de renovatie van dit park. Het blijkt dat de weggehaalde bomen gestorven zijn door een eerdere ophoging, iets wat de SP verbaasd en de vraag doet laten reizen of er dan geen fouten zijn gemaakt in het ontwerp van het nieuwe park. Ook wil de partij bij monde van raadslid André Muller van het college weten hoe het met de kosten van het herstel zit. “Ik ben bang dat de kosten voor dit onderhoud, straks uit het budget van de reguliere groenonderhoud in Zuidplas worden gehaald . De wethouder kan niet komen dat het in budget zat want dat was al eerder op, zoals Hazelebach (PvdA) al in de raadscommissie vertelde dus waar komt het dan vandaan” aldus Muller. Afgelopen jaar werd fors op het groen onderhoud bezuinigd.

‘Maar wat mij ook erg verbaasd is dat ik dit als raadslid van de mensen zelf moet horen en dat de wethouder ons hier niet zelf van op de hoogte heeft gesteld op dit gevoelige dossier’ ,aldus Muller. ‘Het is een probleem project wat al lange tijd loopt en redelijk gevoelig ligt. Hier zou de raad te alle tijden over op de hoogte moeten zijn.’ Naast de kap van bomen komt er ook nog een grondbehandeling en zal ook bossages aangepast worden. 

Reactie toevoegen

U bent hier