h

SP blij met verbod op gebruik Helihaven Hitland

30 oktober 2010

SP blij met verbod op gebruik Helihaven Hitland

Wethouder Bosman heeft in een persbericht aangegeven dat hij een gebruiksverbod zal handhaven van de helihaven in natuurgebied Hitland. In dezelfde woorden heeft hij dit verbod ook aangegeven in de commissie RO na vragen van de SP. De gemeente heeft ook toegezegd handhavend te gaan optreden tegen eventueel gebruik van de helikopterhaven. helihaven hitland

De SP heeft in haar vragen de wethouder gevraagd om een gebruiksverbod: "Het is fijn dat de gemeente voet bij stuk blijft houden en geen helikoptergebruik zal toestaan. Uit informatie van Omroep Zuidplas is gebleken dat ook bij andere parken een aanvraag is afgewezen. Toch denk ik niet dat het laatste woord hierover gezegd is. De eigenaar heeft inmiddels aan RTV Rijnmond een staatsblad toegestuurd waaruit blijft dat hij wel toestemming heeft gekregen van de Rijksluchtvaartdienst" aldus raadslid André Muller.

In 2009 is deze verantwoordelijkheid naar de provincie over gegaan en is er,volgens de provincie, geen vergunning afgegeven voor een helihaven. De SP heeft ook in Provinciale Staten inmiddels schriftelijke vragen gesteld. "Met al deze verwarring verwacht ik dat de eigenaar wel een juridische procedure aanspannen, ook hij leeft uiteraard in onzekerheid. Maar wat de SP betreft is er toestemming alleen voor een traumaheli, het liefs ook niet maar dan omdat er niks ernstigs aan de hand is" laat Muller nog weten.

U bent hier