h

SP teleurgesteld na besluit verkoop oude Raadhuis

27 oktober 2010

SP teleurgesteld na besluit verkoop oude Raadhuis

De SP is teleurgesteld dat het oude Raadhuis in Moordrecht verkocht gaat worden. In 2009 heeft de SP actie gevoerd om het raadhuis te behouden en besloot de toenmalige gemeenteraad van Moordrecht er een dorpshuis in te vestigen. In de raad werd nu besloten dat het dorpshuis alsnog elders zal komen. De SP heeft tegen het voorstel gestemd. Met de verkoop verlies je de regie over het pand en kan je dus wel eisen stellen maar als de koper geen geld heeft door de recessie zal het pand slecht onderhouden worden en gaan verloederen.

SP in actie in Moordrecht

De SP is niet tegen een dorpshuis maar wel tegen de verkoop van het pand. Tijdens de raadsvergadering liet SP raaadslid Muller weten dat met het verkopen van het pand een grote meerderheid van de Moordrechtenaren gepasserd wordt. Tijdens een enquete van de SP bleek dat meer dan 90% van de inwoners tegen de verkoop was. "Het gaat nu weer om financien en zelfs daar was niet iedereen het over eens. Met de verkoop van het Ambachtshuis in de dorpstraat was het gat gedicht. Daarnaast kon er ook een aanbestedingsvoordeel gebruikt worden" aldus André Muller. Naast de SP was ook GBZ en de PvdA tegen het voorstel.

U bent hier