h

SP blijft tegen verkoop oude weeshuis Moordrecht

13 oktober 2010

SP blijft tegen verkoop oude weeshuis Moordrecht

De SP heeft samen met de bewoners van Moordrecht voor behoud van het Raadhuis als dorpshuis gestaan. Deze overduidelijke voorkeur deed zelfs de gemeenteraad van Moordrecht achter het voorstel staan. Dat beloftes uit het verleden niet gegarandeerd zijn voor de toekomst bleek op de commissievergaderingen van de gemeente Zuidplas.Op de laatste vergaderingen staat steeds de verkoop van het Raadshuis op de agenda. De wens van de bewoners en gemeenteraad van Moordrecht wordt zomaar op zij gezet.
Weeshuis Moordrecht

De SP is daar tegen : "Het raadhuis is een mooi cultureel erfgoed dat moet worden behouden. Bij een woon- en zorgfunctie heb je te maken met steeds nieuwe eisen, waardoor het gebouw aangepast moet worden en zijn karakteristiek verliest. Als je het uit handen geeft, verlies je de regie." aldus commissielid Adri Woudstra. Voor haar blijft het beloofd = beloofd!

U bent hier