h

Mondelinge vragen over gladheid

21 december 2011

Mondelinge vragen over gladheid

De SP heeft in de gemeenteraad van Zuidplas mondelinge vragen gesteld over de plotselinge gladheid en het uitblijven van adequate strooimogelijkheden. De SP kreeg diverse meldingen binnen en ook bij de gemeente kwamen er veel klachten binnen over valpartijen en aanrijdingen. Andre Muller wilde weten waarom er geen signaal was en waarom er niet gestrooid was.

Wethouder Hazelebach(PvdA) erkende dat hij geen melding had gehad van de Provincie en dus pas toen de medewerkers van openbare werken naar werk gingen bemerkte ze de gladheid. Volgens de wethouder kwam dit omdat het zoutcontract was gestopt en daarom ook Zuidplas niet op de hoogte was gesteld. Dit laatste is nu hersteld en zal in het vervolg niet meer voorkomen. Verder was de wethouder het met de SP eens dat het twitterbericht van de gemeente dat er door regen niet was gestrooid, onjuist was en niet had mogen worden verstuurd.

Opvallend was dat zijn eigen partij op twitter gelijk boos reageerde op onze vragen maar de wethouder blij was om het te kunnen uitleggen..

U bent hier