h

SP stuurt Wethouder Verbeek open brief over peuterzwemmen

5 december 2011

SP stuurt Wethouder Verbeek open brief over peuterzwemmen

De SP in Zuidplas heeft wethouder Verbeek een open brief gestuurd over het peuterzwemmen en diens zeer korte reactie op de SP fractie, zonder inhoudelijk te kijken wat er aan de hand is. Dit is bij de partij in het verkeerde keelgat geschoten, al eerder schoof de wethouder een SP rapport van tafel nadat hij blind ging op de verklaring van de vervoerder en niet voor de klachten van inwoners. De SP wil een serieus antwoord dit keer in plaats van een slager die zijn eigen vlees keurt.

Open brief

Aan : Wethouder Verbeek, Sportzaken.
Postbus 100
2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel

Beste Wethouder Verbeek,

De SP fractie is erg verbaasd over uw antwoord in de raadsinformatiebrief over het verdwijnen van baby en peuterzwemmen in het Polderbad:

Bij de bedrijfsleiding van het Polderbad is gevraagd naar de huidige mogelijkheden van babyzwemmen. Babyzwemmen wordt aangeboden op de dinsdagen. De openingstijden zijn zelfs nog wat uitgebreid. Specifiek les wordt er niet meer gegeven. Wel is er personeel aanwezig dat ouders tips kan geven etc. De opzet lijkt beter aan te slaan bij ouders dan een verplicht aantal lessen Vaak schitterde men in afwezigheid bij de lessen.

Vanuit het oogpunt van bedrijfs efficiency bleek een opening voor uitsluitend lessen vanwege een wisselend aantal bezoekers niet haalbaar. Vandaar is wellicht, ten onrechte, het bericht ontstaan dat het babyzwemmen is verdwenen.

Waarschijnlijk wilt u niet aannemen dat de zaken anders liggen en vaart u blind op de antwoorden van de bedrijfsleider van het polderbad. De SP fractie wil u daarom namens een grote groep ouders er pp wijzen dat de situatie wel degelijk anders in elkaar steekt :

 • Uit ervaring weten we dat het peuterzwemmen altijd goed werd bezocht en dat het enorm druk was. Daarom heeft het ons verbaasd dat de bedrijfsleiding met dit sprookje aankwam.
 • Op dit moment is het aantal bezoekers fors teruggelopen en personeel is alleen bezig met activiteiten in het diepe bad of surveillance. Een voordeel is dat er nu meer ruimte is voor het zwemmen maar dit kan nooit de bedoeling zijn. Ook is de toegangsprijs zonder les nog steeds het zelfde als voorheen.
 • Verschillende ouders hebben een klacht ingediend maar zijn inmiddels naar vertrokken naar de dinsdagles in Rotterdam Zevenkamp of naar de vrijdagles in Zevenhuizen omdat juist deze lessen zo belangrijk zijn bij het watervrij worden
 • .

 • De lessen waren ook van de ene op de andere dag gestopt. Dit kwam vrij onverwacht,aangezien er juist zou worden uitgebreid met lessen “zelfredzaamheid voor peuters”, welke ondanks dat deze vol was qua inschrijvingen. Ook deze cursus ging niet door.
 • De SP wil dat de wethouder nu eens goed in gesprek gaat met de bedrijfsleiding en ook het personeel. Ook hopen wij dat de wethouder ook een keer onverwacht gaat kijken naar de verschillen op dinsdagmorgen in Nieuwerkerk en een vrijdagmorgen in Zevenhuizen om zo de verschillen te kunnen waarnemen. Wij willen graag dat de lessen snel terugkeren of anders het polderbad geen vergoeding gaat krijgen in de subsidie voor activiteiten voor peuters.

  Met vriendelijke groet
  SP fractie Zuidplas.

  CC Commissieleden MO, Fractievoorzitters, Pers

  U bent hier