h

SP Zuidplas blij met niet deelnemen aan Floriade

5 december 2011

SP Zuidplas blij met niet deelnemen aan Floriade

De SP in Zuidplas is blij het met besluit van het college om niet deel te nemen aan het bidbook voor de Floriade 2022, welke door o.a. Boskoop, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer worden opgesteld. Het college was gevraagd om deel te nemen maar na een kritisch artikel van de SP bleef het stil, Nu het organisatiecomit├ź ook Gouda moet missen heeft men opnieuw een uitnodiging gestuurd maar Zuidplas bleef bij haar standpunt.

De SP had eerder al grote twijfels in een opinie artikel over de risico┬┤s en wat het voor de gemeente kan brengen. Overigens bleek ook dat Zeeland en Bergen op Zoom niet meer een bidbook gaan uitbrengen : "Een bidbook kost 300000 euro en met vier kandidaten wordt er dus 900.000 overbodig gemeenschapsgeld weggegooid! Een prima beslissing hier om niet deel te nemen in de tijden dat we andere organisaties uitpersen qua bijdragen" aldus Andre Muller.

U bent hier