h

SP wil duidelijkheid over mogelijke verkoop woningen Bomenwijk door Vestia

2 maart 2015

SP wil duidelijkheid over mogelijke verkoop woningen Bomenwijk door Vestia

De fractie van de SP heeft het college  van B&W schriftelijke vragen gesteld  over het hardnekkige gerucht  dat Vestia voor de hoogbouwflats in de Bomenwijk  een akte  van splitsing wil om zo de woningen te kunnen verkopen. De socialisten  willen op korte termijn weten of dit verhaal klopt. Mocht  Vestia inderdaad willen verkopen, vragen zij het college alle actie die mogelijk is te  ondernemen naar Vestia om deze verkoop te voorkomen teneinde de voorraad betaalbare huurwoningen niet verder  te laten afnemen.

Ondanks dat het een gerucht is, is de fractie van mening dat er snel  duidelijkheid moet komen of het verhaal klopt. “Meestal komen dit  soort verhalen niet zomaar uit de lucht vallen. De afgelopen jaren heeft Vestia al veel eengezinswoningen verkocht om aan geld te komen. Nu lijken de flats aan de beurt." Vanaf 2012 vragen we hier al aandacht  voor ” Legt Jan Baas de vragen uit.

Baas vertelt verder:” Vestia heeft zichzelf in financiële ellende  gestort door te gokken met derivaten en de zelfverrijking door de top van Vestia.  Daar mogen de inwoners van Zuidplas niet het slachtoffer van gaan  worden!”

Vragen:

  1. Is de Wethouder op de hoogte van deze geruchten en kan hij deze bevestigen dan wel ontkrachten?
  2. Als de Wethouder op de hoogte is, is hij het dan met de SP eens dat dit geen wenselijke situatie is, daar het aanbod sociale huurwoningen in Zuidplas, en met name Nieuwerkerk aan den IJssel,  al drastisch gedaald is.
  3. Gaat de Wethouder op grond van deze geruchten een gesprek aan met Vestia om te kijken of er een kern van waarheid in deze geruchten zit.
  4. Zal, in het geval van een bevestigend antwoord van Vestia, de Wethouder zijn verontrusting uitspreken over de aanstaande  plannen.
  5. Kan de Wethouder, bij een bevestigend antwoord van Vestia, met het besluit beheer sociale huursector, bbsh, in de hand iets tegen deze plannen kunnen doen.

Eerdere artikelen over Vestia:

https://zuidplas.sp.nl/nieuws/2012/11/sp-wacht-op-antwoorden-over-vestia

https://zuidplas.sp.nl/nieuws/2013/01/tomatometeraktie-sp-zuidplas-86-ondervraagden-vindt-dat-vestia-moet-stoppen-met-de

https://zuidplas.sp.nl/nieuws/2012/05/grote-zorgen-sp-over-vestia-projecten-in-zuidplas

Reactie toevoegen

U bent hier