h

Grote zorgen SP over Vestia projecten in Zuidplas

2 mei 2012

Grote zorgen SP over Vestia projecten in Zuidplas

De SP in Zuidplas maakt zich grote zorgen om de situatie met Vestia in Zuidplas. Daar waar veel aandacht voor de problemen in de grote steden is, horen we in de Zuidplas niets. Juist de projecten met betaalbare woningen of woningen voor ouderen lijken nu in gevaar. Daar maken de socialisten zich zorgen om. De SP vraagt de wethouder schriftelijke opheldering hoe de situatie is en wat dit gaat betekenen voor de nog te bouwen projecten waar Vestia bij betrokken is. De partij wil ook meer duidelijkheid over welke financiële concequenties dit heeft voor de gemeente.

In een brief aan de Tweede Kamer legt minister Spies uit hoe de plannen eruit zien om de corperatie te gaan redden. Hierbij wordt gesproken over de verkoop van huurwoningen en het stopzetten van projecten waarvan de deelname van Vestia niet juridisch afdwingbaar is. “Ik wil graag weten hoe het met de projecten staat waar Vestia aan deelneemt. Dit zijn onder andere de nieuwe Zevenster in Zevenhuizen, mede ontwikkeling van de Bac locatie in Moerkapelle, de Tweemaster en in de wijk Esse Zoom Laag waar Vestia aan deelneemt. Als we hier naar een andere verhuurder moeten gaan zoeken, lopen deze projecten op zijn minst vertraging op” aldus Muller.

Verder maakt de partij zich zorgen om de eventuele kosten die hieruit kunnen gaan ontstaan voor de gemeente Zuidplas. Muller : “De wethouders in Den Haag en Rotterdam hebben aangegeven dat dit veel geld kan gaan kosten. Ik wil ook weten hoeveel het voor de gemeente Zuidplas gaat kosten. Daarnaast ben ik benieuwd of er ook hier in Zuidplas woningen te koop aan huurders gaan worden”.

U bent hier