h

SP stelt ‘actuele’ vragen over rupsenplaag buxus.

15 mei 2018

SP stelt ‘actuele’ vragen over rupsenplaag buxus.

Foto: S. Rodenburg

Wie kent ze niet, grote groene struiken met kleine blaadjes, in allerlei vormen. Ze blijven het hele jaar groen en kunnen een hoop hebben.

 

Helaas, wie een buxus heeft kent nu ook de rups, die de plant kaalvreet en blaadjes aan elkaar spint. In het voorjaar de rupsen, eind zomer de volgende plaag wanneer de motten ontpoppen. Voorgaande jaren werd het groen al aangetast in Brabant, Zeeland en Den Haag, dit jaar speelt het probleem op in onze gemeente.

Hoewel de meeste buxus-planten in particuliere tuinen staan, heeft de SP toch vragen gesteld.

 

Ook in gemeenteplantsoenen staat buxus. En wanneer particulieren hun planten behandelen, maar de gemeente niet, zullen de rupsen en de motten terugkeren.

Omdat dit insect razendsnel te werk gaat en het probleem zich in de afgelopen week maar al te kenbaar maakte, diende de SP haar vragen in voor het vragenkwartier actualiteit. Helaas wees het college de vragen af, het onderwerp was niet actueel genoeg.

 

De zelfde vragen zijn nu schriftelijk ingediend, en de SP hoopt dat het probleem over twee weken, wanneer de vragen beantwoord worden, nog actueel is en niet te laat.

 

Hebt u last van de rups in uw straat? Probeer ze dan tegelijk met uw straatgenoten te bestrijden, zodat het probleem zich niet alleen verplaatst.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier