h

College denkt te makkelijk over te late ambulances

22 juli 2013

College denkt te makkelijk over te late ambulances

De SP in Zuidplas is niet tevreden met de antwoorden die ze kregen op schriftelijke vragen over de ambulancezorg. De partij is van mening dat het onacceptabel is dat 1 op de 4 ambulances te laat komt. Uit de antwoorden van het college lijkt het alsof het college zich er bij neerlegt en zegt dat de regionale ambulancevoorziening niet beter kan. Vooral het alles op de RAV afschuiven is bij de socialisten niet goed gevallen.

Uit de antwoorden blijkt dat er wel mogelijk wat verbeteringen gaan komen maar verder staat er nergens bij dat het college met de vuist op tafel slaat. Daarom heeft de SP opnieuw vragen gesteld en roept het college dan ook op in actie te komen. “Meerdere keren vroeg ik het college wat ze er aan gaan doen en ik krijg gewoon geen antwoord of het wordt afgeschoven op de RAV. Daarom heb ik opnieuw gevraagd naar de rol van het college. Het lijkt er op dat we in Zuidplas te weinig in de melk te brokkelen hebben om verbetering te kunnen krijgen. Dat de burgemeester daar genoegen meeneemt is zijn probleem, ik neem er zeker geen genoegen mee!” klinkt het strijdvaardig uit de mond van raadslid André Muller

Uit onderzoek van de jaarverslagen is het al sinds 2005 dat de normering alleen in Moordrecht wordt gehaald. Wel is er voor Nieuwerkerk in de loop van jaren een verbetering gemaakt maar vooral voor Moerkapelle en Zevenhuizen is het al acht jaar lang slecht te noemen. “Het is goed te merken dat we in een uithoek van de veiligheidsregio zitten. Ik heb ook gevraagd hoeveel keren er vanuit Rotterdam of Den Haag bijgesprongen is. Ook alternatieven zoals bijval van Huisartsen of First Responders (vrijwillige brandweer met een defibrillator) moet wat mij betreft onderzocht worden. Het lijkt wel of we in een verre plattelandsgemeente wonen terwijl veel grote steden om de hoek zitten, onacceptabel dit!” aldus Andre Muller.

 

Cijfers
Vragen aan college
eerdere vragen en antwoorden

Reactie toevoegen

U bent hier