h

Waarom geen onderzoek volgens wet naar vleermuizen bij renovatie Ambonwijk

9 januari 2012

Waarom geen onderzoek volgens wet naar vleermuizen bij renovatie Ambonwijk

De SP heeft vragen gesteld over de ontstane situatie in de Ambonwijk nadat een deel van de renovatie is stilgelegd. Hier is door het ministerie op aangedrongen omdat het lijkt dat er vleermuizen zitten. De SP is verbaasd dat er een oppervlakkige schouw is gedaan en geen compleet onderzoek zoals moet van de Flora en Faunawet. In de omgeving waren al eerder vleermuizen waargenomen zoals bij de Boslocatie. De SP is ook verbaasd dat de inwoners niks te horen kregen terwijl de raad al een informatienota kreeg. . De partij wil verder weten hoe groot de schadepost is door het stilleggen van de renovatie.

“Het is bekend dat er vleermuizen in deze omgeving leven, dus had gelijk een onderzoek gedaan: Nu zitten we met de gebakken peren en misschien zit er toch geen vleermuis. Dan had het onderzoek veel minder gekost dan de kosten die de vertraging kan zal gaan kosten. Ook vind ik het nogal amateuristisch dat de milieudienst Midden Holland denkt vleermuizen in december te vinden. Die houden op dit moment een winterslaap.” laat SP raadslid Andre Muller weten.

Muller is ook niet blij met de gang van zaken naar de bewoners toe :”Het is jammer dat we als raadsleden 3 kantjes vol kregen vlak voor het oude jaar en dat de bewoners veel later werden geinformeerd. We moesten dit geheim houden, totale onzin: Eerst bewoners en dan pas de raad informeren. Ik ben benieuwd hoe de wethouder dit gaat uitleggen. Ook wil ik weten hoeveel extra deze vertraging gaat kosten”

Schriftelijke vragen>/a>

U bent hier