h

SP stelt vragen over betrouwbaarheid website Zuidplas

6 september 2011

SP stelt vragen over betrouwbaarheid website Zuidplas

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat er problemen zijn in de beveiliging van overheidssites, dit alles na een elektronische inbraak bij het bedrijf. Bij deze inbraak werden codes gestolen waarmee de hackers mensen die inlogde bij DigiD konden omleiden naar een andere site met alles mogelijke gevolgen van dien.

Vele gemeentes gooide snel hun site eruit of raadde de mensen aan vooral niet in te loggen op hun site om problemen te voorkomen, echter vanuit de gemeente Zuidplas kwam deze waarschuwing niet. Reden genoeg voor de SP om vragen te stellen aan de gemeente. Zo is de SP erg benieuwd of de gemeente Zuidplas zogenoemde certificaten heeft aangeschaft bij de getroffen bedrijven? En dus of de bezoekers van de website van de gemeente gevaar hebben gelopen?! En zo ja, wat heeft de gemeente eraan gedaan om het hacken van de gemeentelijke site te voorkomen?!

“ Het gaat hier om de online veiligheid van de burgers, en die is tegenwoordig minstens zo belangrijk als de fysieke veiligheid!” Aldus André Muller over de reden van het stellen van de vragen.

U bent hier