h

SP : Sluipverkeer na heropening N219 ongewenst

8 mei 2010

SP : Sluipverkeer na heropening N219 ongewenst

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe situatie van de N219 tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Tijdens de avondspits is door de nieuwe weg een nieuwe flessenhals gecreeerd vanaf Zevenhuizen naar de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg. Hierdoor gaan veel automobilisten over de Zuidplasweg rijden die als ventweg naast de N219 ligt. De SP wil dat hier iets aangedaan wordt.
Sluipverkeer naast de N219
Sluipverkeer op de Zuidplasweg naast N219

“Al het sluipverkeer raast nu over de Zuidplasweg, een weg die bedoeld is voor langzaam verkeer zoals fietsers en landbouwvoertuigen. Dit geeft gevaarlijke situaties en als het sluipverkeer aan het einde de Zuidelijke Dwarsweg oprijden krijgen ze nog voorrang op het verkeer van de N219 op de rotonde” verklaart André Muller de situatie. De SP wil dan ook dat de wethouder gaat zorgen dat het sluipverkeer wordt gestopt. Men wijst de wethouder ook op het gevaar dat ontstaat als automobilisten halverwege alsnog vanaf de N219 de Zuidplasweg opdraaien.

Daarnaast wil de SP dat de wethouder zo snel mogelijk met de provincie naar de situatie gaat kijken. “Het lijkt wel alsof er met het bouwen van de nieuwe N219 niet gekeken is naar de circulatie verderop. In de ochtend staat het aan de kant van Nesselande vast bij deze rotonde en in de middag stroomt het verkeer niet door vanaf de A12. Dit had men kunnen voorkomen als het gehele verkeerscirculatie had onderzocht” aldus Muller.

U bent hier