h

Blog Andre Muller

12 maart 2014

"Het waren vier mooie jaren"

"Het waren vier mooie jaren".. Zo opende PvdA fractievoorzitter Mogens Domela Nieuwenhuis gisteren zijn betoog. Mogens en ik werden tegelijk geinstalleerd omdat we allebei een collega moesten vervangen die ernstig ziek was en later beiden ook ons ontvielen. Mogens stopt en ik ga nu door maar die rollen zouden over 4 jaar weer anders kunnen zijn. Daarom een blog over de raad hoe ik het zag vanaf mijn plek.

Lees verder
24 februari 2014

Links Zuidpas : strijd of nuanceverschil?

afgelopen zaterdag mocht ik de strijd aan gaan met lijsttrekker Pieter Beeldman van PvdA/GroenLinks in de studio van Omroep Zuidplas. Wat denk ik vooral in dit debat naar voren kwam was dat het aan de progressieve kant van Zuidplas vaak om nuanceverschillen en de manier waarop het verschil maakt.  Maar daar waar velen vuurwerk hadden verwacht was het een gemoedelijk debat.

Lees verder
5 februari 2014

De messen in de rug van de coalitie

De afgelopen maanden is het mij opgevallen dat de ChristenUie/SGP steeds vaker een mes steekt in de rug van het college, waar ze zelf deel van uitmaken. Dit lijkt een onderdeel te zijn van een grote mediacampagne van de partij op dit moment waarbij er wekelijks vragen worden gesteld, diverse opinies het Christelijke pand verlaten en er als een gek wordt geadverteerd. Maar als je zo tegen je eigen college bent, waarom dan niet het college verlaten?

Lees verder
19 januari 2014

SP sportiefste of spierpijnvolste partij?

Gisteren heeft de SP meegedaan aan de opening van de verkiezingscampagne van de ChristenUnie/SGP.  Vooraf hadden we wel gegrapt dat we tennis een elitesport vonden maar we stonden er wel. Lydia had al een paar keer op een baan gestaan terwijl Jan en ik slechts 1x eerder dat hadden gedaan.

Lees verder
17 januari 2014

SP kandidaten leren de in en outs van een interview

Politiek en de pers, ze kunnen niet met en ze kunnen niet zonder elkaar. Maar hoe zorg je nou dat je goed beslagen de pers te woord kan staan als raadslid. Om uitglijders te voorkomen heeft de SP afdeling Zuidplas een scholing georganiseerd voor alle kandidaten op de lijst. Zo ging onder andere de gehele top van de lijst een interview aan met ervaren Zuidplas ‘persmuskiet’ Jaap Reijm.

Lees verder
27 november 2013

Verkiezingskoorts

Gisteren kreeg ik de hele raad over me heen. Reden hiervoor was de motie die SP indiende dat Zorgpartners uitgesloten moest worden voor 20 jaar als ze bewoners blijven uitplaatsen en dan in 2020 weer gaan herbouwen. Het lot van die mensen maakt me strijdbaar.. Ik kreeg echt het gekste over me heen. Het werd neergezet als populisme, verkiezingsretoriek, etisch niet gepast enzovoorts. Enkel en alleen dat ik wat ferme taal gebruikte en verwachtte dat de gemeente eens een keer wel voor de mensen koos.

Lees verder

U bent hier