h

Links Zuidpas : strijd of nuanceverschil?

24 februari 2014

Links Zuidpas : strijd of nuanceverschil?

afgelopen zaterdag mocht ik de strijd aan gaan met lijsttrekker Pieter Beeldman van PvdA/GroenLinks in de studio van Omroep Zuidplas. Wat denk ik vooral in dit debat naar voren kwam was dat het aan de progressieve kant van Zuidplas vaak om nuanceverschillen en de manier waarop het verschil maakt.  Maar daar waar velen vuurwerk hadden verwacht was het een gemoedelijk debat.

foto Omroep Zuidplas, ik links met rozen, Pieter iets minder links met een grote tomaat

En dat is toch wel bijzonder te noemen want afgelopen jaren hadden de PvdA en de SP aardige meningsverschillen.  En dat ging niet alleen inderaad hard tegen hard, ook met de samenwerking van GL en PvdA vielen harde woorden over de gemiste kansen op een progressief blok in Zuidplas over en weer.

Toch is het belangrijk dat de linkse partijen elkaar niet afzeiken de aankomende tijd. Natuurlijk is de SP de actiepartij en wat harder maar samenwerking is ook belangrijk in een gemeente waar de kerk en de VVD al lang te dominant zijn. Want liever nog een stem op de linkerkant dan een thuisblijver waardoor de stem naar de grote SGP of VVD gaat.. tenzij de SP de grootste wordt.. oei dan vrees ik een exodus uit Zuidplas! 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier