h

"Het waren vier mooie jaren"

12 maart 2014

"Het waren vier mooie jaren"

"Het waren vier mooie jaren".. Zo opende PvdA fractievoorzitter Mogens Domela Nieuwenhuis gisteren zijn betoog. Mogens en ik werden tegelijk geinstalleerd omdat we allebei een collega moesten vervangen die ernstig ziek was en later beiden ook ons ontvielen. Mogens stopt en ik ga nu door maar die rollen zouden over 4 jaar weer anders kunnen zijn. Daarom een blog over de raad hoe ik het zag vanaf mijn plek.

Toen ik geinstalleerd werd in september 2010 was ik nog bleu moest door de omstandigheden mezelf inwerken en kwam snel achter dat raadswerk iets anders is dan een afdeling leiden.  Het eerste jaar was vooral zoekende naar wat nu wel en niet raadswerk was, wat wel of niet kon en vooral hoe kom ik door al die stukken heen.

Gaanderweg ging ik meer snappen, leerde ik snellezen en ook keuzes maken. Maar ook kreeg ik van Diny, Adri, Lex, Jan, Lydia, Michel en Theo veel steun in de materie die mij als ICT er en socialist toch nieuw was.  Wat ik me kan herineren was de euforie toen ik in 1 vergadering wel 2 moties aan een meerderheid had gekregen! 

Uiteindelijk werden ook veel moties, amendementen enzovoorts vaak weer afgewezen maar ik vond het belangrijk om niet alleen te stemmen maar ook effectief mee te werken en daar waar kon gelegenheidscoalities te smeden.

Nu in 2014 ga ik door en hoop snel 2 of 3 nieuwe mensen naast me te krijgen met de SP. Voor mij een hele verbetering omdat, hoeveel steun ik ook kreeg, ik altijd moest weten waar het over ging, wat er stond en dus alles toch las.  Dat had impact op mijn leven want naast een baan, een niet alledaags gezin wilde ik ook zo goed mogelijk mijn raadswerk doen en dat gaat niet zonder een krachtige vrouw naast me! Krista bedankt. 

Hoogtepunt was denk ik wel de aangenomen motie vande ideeenbus (nooit geweten dat D66 dat ook wilde maar samen het succes maar vieren) waarbij de burgers meer dan100 echt serieuze ideeen aandroegen! Dieptepunt was het debat waarin de VVD een mes in de rug stak van eigen wethouder. De wethouder liep emotioneel weg en enkele VVD raadsleden waren al met andere dingen bezig en konden lachen. 

Ander punt van succes is de manier waarop ik met de afdeling samenwerkte. De wethouder ging mis met Groene Hartpark, de SP deed gelijk onderzoek! Meerdere keren met de tomatometer gestaan en diverse wijken ingetrokken om de mening van de bewoners te horen. Iets wat ik zal blijven doen. 

Afsluitend, vier mooie jaren. Gek idee dat ik na de afscheidsraad straks niet meer zal samenwerken met aantal mensen waar ik veel geleerd van heb zoals Roeland, niet meer na een zware avond kan lachen om de moppen van Ginus en niet meer Mogens plaagstootjes kan uitdelen.  Want wat ik jammer blijf vinden is dat Mogens en ik net niet die linkse samenwerking voor elkaar kregen in de raad. Hopelijk leren we er beiden van! 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier