h

De messen in de rug van de coalitie

5 februari 2014

De messen in de rug van de coalitie

De afgelopen maanden is het mij opgevallen dat de ChristenUie/SGP steeds vaker een mes steekt in de rug van het college, waar ze zelf deel van uitmaken. Dit lijkt een onderdeel te zijn van een grote mediacampagne van de partij op dit moment waarbij er wekelijks vragen worden gesteld, diverse opinies het Christelijke pand verlaten en er als een gek wordt geadverteerd. Maar als je zo tegen je eigen college bent, waarom dan niet het college verlaten?

Paar weken geleden zette de partij al een mes in de rug van wethouder Hazelebach (ergens tussen de vele messen van de oppositie) over het werkplein dossier. Gisterenavond werd CDA wethouder Verbeek verweten geen meters gemaakt te hebben op het gebied van decentralisaties. Toen ik om een reactie vroeg op deze steken, zweeg Bert Doek in elke taal en kwam met zwak excuus dat zijn spreektijd bijna op was.

Was die tijd maar op geweest dan hadden niet de volgende steekpartij gezien die Aart Slobbe weer deed in de rug van PvdAer Hazelebach. Niet dat de kritiek van de heer Slobbe onterecht was, hij onderschreef mijn verhaal immers, maar het blijft gek dat de partij zo de huidige coalitie zo onder vuur neemt. 

Voor mij is dit namelijk onderdeel van een PR campagne en wil men de CDA kiezer stelen. Maar doe dat wel op een nette manier en niet met de borstklopperij die nu plaats vindt. Dit is gewoon niet netjes en getuigd dat ze eigenlijk een onbetrouwbare coalitiepartner zijn. En dat valt mij dan weer vies tegen! Heb dan ballen en stap uit die coalitie. 

Verder moet ik lachen. fractievoorzitter de Romph verwijt (naar zijn zeggen alle partijen) dat er te veel schriftelijke vragen worden gesteld en nu stelt de partij ze gemiddeld op maandag en donderdag. Ik had me voorgenomen niet te veel op andere partijen te gaan letten maar dit gedrag gaat mij veel te ver. Deze partij had dit niet nodig gehad en zet zichzelf nu voor aap. 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier