h

Meiden speech statenlid van de Kolk

12 juni 2024

Meiden speech statenlid van de Kolk

Foto: SP

Soms duurt het even, maar dan heb je ook wat. Drie maanden na haar aantreden hield Iris van de Kolk op 12 juni in Provinciale Staten haar maiden speech. Een kort maar duidelijk verhaal over haar socialistische achtergrond en de inzet waarmee in de politiek zit: opkomen voor de werkende klasse, met als kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Daarnaast komt ze op voor de lhbtqai+ gemeenschap. “Het hele alfabet”,  zoals ze dat omschreef.

Daarmee was het verhaal nog niet af, want ook kreeg Iris een stevige toezegging op een motie van de SP en D66, waarin het Provinciebestuur wordt verzocht voor het einde van het jaar eindelijk duidelijkheid te geven over een tweede oeververbinding bij Boskoop en Waddinxveen.

“Ik ben tevreden met het antwoord van de Gedeputeerde. Of het uiteindelijk ‘ja’ of ‘nee’ wordt gaan we dus zien. De SP wil graag dat die extra verbinding gerealiseerd wordt, maar daarvoor zijn ook de betrokken gemeenten samen met de Provincie aan zet”, aldus van de Kolk.

De SP-fractie feliciteert Iris van harte met haar debuut in de Staten en het resultaat van de motie!

 

Reactie toevoegen

U bent hier