h

SP boos over onbereikbare GFT bakken bij Dianthus

7 september 2022

SP boos over onbereikbare GFT bakken bij Dianthus

Foto: L. Busschers

De SP Zuidplas is niet te spreken over de gft-containers die bij de hoogbouw geplaatst zijn. De partij stelt schriftelijke vragen naar aanleiding van het ontvangen signaal van de Huurdersvereniging Ad Rem Dianthus.
“Containers zijn op plaatsen neergezet waarvan een blinde nog had kunnen zien dat het onhandig was,” zegt Serena Rodenburg. De Huurdersvereninging Ad Rem van de Dianthus liet aan de SP weten dat de containers die inpandig staan in week 39 verdwijnen. “Maar de bewoners kunnen helemaal niet bij de nieuwe containers. Het is te triest voor woorden dat daar zelfs bij een ouderencomplex niet over nagedacht is” licht Rodenburg haar irritatie toe.

“Er is wel over nagedacht, maar zeker niet lang genoeg” beaamt een bewoner van de Dianthus. “Er wonen hier tientallen mensen die afhankelijk zijn van scootmobiels of rollators. Zeker voor bewoners met een scootmobiel zijn de containers veel te hoog, zelfs als ze wel bereikbaar waren.”

De hoge stoeprand om het plateau maakt dat de containers onbereikbaar zijn voor vrijwel alle bewoners van de Dianthus. Hoeveel ouderen er in de rest van de Mezendaal geen gebruik kunnen maken van de containers is nog onbekend. De SP is van mening dat de gft-container binnen bij Dianthus niet weg mag, zolang de container buiten onbereikbaar is. “Desnoods gaat het college maar beurtelings bij de containers staan om te helpen maar zo mag je de oude medemens niet laten behangen.
De SP heeft eerder dit jaar vragen gesteld over het gebrek van de service bij de afvalinzameling aan de inwoners bij Zuidplas. De beantwoording was voor de SP reden om het op de agenda van de gemeenteraad te laten zetten ter bespreking.

Reactie toevoegen

U bent hier