h

Pannenkoekfeest in de oranjebuurt

6 september 2022

Pannenkoekfeest in de oranjebuurt

Foto: S Leentvaar

Op zaterdag 27 augustus organiseerde de SP afdeling een pannenkoekfeest in de oranjebuurt in Nieuwerkerk. Ruim 30 bewoners namen deel.

Voor de kinderen was er limonade en pannenkoeken, voor de ouders koffie thee en koekjes. De bijeenkomst was georganiseerd in de grote speeltuin, die duidelijk een lik verf nodig heeft. "De verouderde speeltuin was voor ons de aanleiding deze bijeenkomst te organiseren," vertelt afdelingsvoorzitter en pannenkoekbakster Serena Rodenburg. "We wilden graag in gesprek met de kinderen en de ouders over de speeltuin.

Wat de kinderen willen is duidelijk, een paar nieuwe speeltoestellen. Er zijn veel jonge gezinnen in de wijk, dus de komende jaren zal de speeltuin nog intensief gebruikt worden. Met name de jongens zouden graag een pannakooi willen, maar ook korf -of basketbal ringen. Zowel de jongens als de meisjes zouden graag wat kleine veranderingen zien, zodat ze bijvoorbeeld in een baan om de speeltuin kunnen skeeleren.

"Deze speeltuin is al jaren niet veranderd, terwijl in de nieuwe rijkere wijken prachtige speeltuinen worden neergezet," meent 1 van de moeders. "Als wij naar een leuke speeltuin willen moeten we helemaal naar een andere wijk."

Met de SP fractie als "spreekbuis in de raad" hopen de bewoners de speeltuin op de lijst te krijgen voor renovatie. Wanneer dat gelukt is zullen de bewoners zelf ook de handen uit de mouwen gaan steken om de speeltuin tussentijds al wat aantrekkelijker te maken. 

Reactie toevoegen

U bent hier