h

Zeeheldenbuurt komt samen

2 augustus 2021

Zeeheldenbuurt komt samen

Foto: Rob Belterman

Na verscheidene enquetes en zoom-bijeenkomsten konden de bewoners van de Zeeheldenbuurt eindelijk actief in gesprek met de SP.

Onlangs publiceerde de SP het rapport van VVN (Veilig Verkeer Nederland) op haar website. Uit dit rapport blijkt dat het niet vreemd is dat bewoners ontevreden zijn, er is veel dat niet klopt in de recent opgeknapte straat. De bebording staat nog steeds verkeerd, waardoor men officieel 50 km per uur mag rijden op dit woonerf, waar 15 de norm is. Dit werd bevestigd door twee agenten, die tijdens de buurtbijeenkomst toevallig langsreden en uitstapten voor een praatje.

Maar er blijft meer te wensen over dan alleen andere bebording. Veel van de toch al schaarse parkeerplaatsen worden gebruikt door een autobedrijf uit een nabijgelegen straat. De plantsoenen zijn qua hoogte gelijkgetrokken met de stoep en de straat, waardoor er veel planten kapot worden gereden en er bij regen zand en modder door de straat spoelt. Er worden geen snelheidsbeperkende maatregelen aangegeven en de parkeerplaatsen zijn zo aangelegd dat de bewoners hun prive parkeerplaats niet meer kunnen gebruiken.

"Het is een kleurig allegaartje van stenen; compleet onduidelijk. Alsof ze watrestpartijen stenen in verschillende kleurtjes hebben opgekocht en er maar gewoon wat leuks mee hebben proberen te doen," zegt een bewoner. "Ze rijden hier als gekken, vooral de bestelbusjes en bezorgdiensten," verteld een ander.

De grootste irritatie van de bewoners zijn de vele hardrijders. Daarbij zijn ze bang dat de gemeente pas zal gaan handelen als er een ernstig ongeluk gebeurd is.

In de komende weken zullen de bewoners zich, samen met de SP, gaan beraden op actie. 

Reactie toevoegen

U bent hier