h

Bloemen bij monument Molukse wijk

26 april 2021

Bloemen bij monument Molukse wijk

Foto: Rodenburg

70 jaar geleden kwamen Molukse soldaten naar Nederland. Ze werden vervolgens ontslagen uit het leger en ondergebracht in kampen. Hun leed werd nooit erkend.

Onlangs deden verscheidene burgemeesters, waaronder ook de burgemeester van Zuidplas, het kabinet een oproep het leed en onrecht te erkennen. Vandaag legde afdelingsvoorzitter van SP Zuidplas bloemen bij het monument. “We hopen dat het niet ophoud bij een brief alleen, maar dat er ook vannuit onze gemeenschap neer aandacht komt. Er valt zo veel te leren van deze gemeenschap. Niet alleen van het verleden, maar ook van hun leefwijze hier en nu.” Ze doelt hiermee op de betrokken wijze waarop de gemeenschap functioneert. “Hier weten ze nog wat voor elkaar zorgen betekend.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier