h

Bewoners Valkendaal nog steeds in de kou, Vestia reageert lauw.

23 maart 2021

Bewoners Valkendaal nog steeds in de kou, Vestia reageert lauw.

Foto: S.Rodenburg

"Het laat Vestia koud. Net zoals onze verwarming."

Het is ongeveer een maand geleden dat bewoners van de Valkendaal in Nieuwerkerk foto's van zichzelf in dikke jassen stuurden vannuit hun huiskamer. Reden: niet werkende verwarmingen. Vermoedelijk komt dit door het oude leidingwerk in het ketelhuis, waar 'toevallig' ook sprake is van verzakkende grond en sinkholes. Een woordvoerder van Vestia beloofde dat er snel onderzocht zou worden waar het water en de warmte bleven.

Eén van de bewoners had alvast een lijstje gemaakt van alle data dat het huis niet warm gestookt kon worden, en gevraagd hoe dit zich verhield tot de betaling van stookkosten. Hierop reageerde Vestia dat er slechts 1 dag sprake was geweest van een defecte verwarming. "Ik snap eigelijk niet waar ze het lef vandaan halen," zegt Serena Rodenburg, afdelingsvoorzitter van de SP in Zuidplas. "De bewoners hebben herhaaldelijk dagen achtereen in de kou gezeten, en nu ontkent Vestia dit. We hebben het hier over een groep ouderen die dagenlang in hun eigen huis in de kou hebben gezeten. Vestia zet hen weg als zeurende leugenaars."

Daarmee zijn de problemen nog niet voorbij. Het bedrijf waar Vestia een service contract mee heeft (Breman) weigert nog te komen bij een melding. "Pas als er meer bewoners bellen om te klagen over de kou komen ze kijken, eerder niet." Ook deze klacht is bij Vestia neergelegd, maar die nemen de boodschap ter kennisgeving aan.

Reactie toevoegen

U bent hier