h

Actiedag huurverlaging

5 maart 2021

Actiedag huurverlaging

Foto: Busschers

Honderden huurders starten actie voor huurverlaging

Na het succes van de huurbevriezing in de sociale sector, starten honderden huurders een actie voor huurverlaging voor álle huurders. Zij hebben op vrijdag 5 maart meer dan 200 kantoren van verhuurders beplakt met actieborden om duidelijk te maken dat het tijd is voor de volgende stap: huurverlaging. 

 

Ook in onze gemeente werd er geplakt, Mw Busschers voorzag de entree van de Dianthus in Nieuwerkerk van een bord. Zij hoopt op deze manier haar medebewoners ook actief te maken voor een eerlijke huur en beter onderhoud.

Ook werden er in de afgelopen week op verscheidene plaatsen in de gemeente flyers verspreid met informatie over de actie en de oproep de petitie te ondertekenen.

Namens afdeling Zuidplas was afdelingsvoorzitter Serena Rodenburg aanwezig bij het gesprek tussen de woordvoerder van Vestia en tweede kamer lid Sandra Beckerman. Een groep van huurders en SPers had zich verzameld voor dit gepreks-en-fotomoment. 

 

 

Onder Rutte stegen de huren van Nederlanders de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 35 procent. Anderhalf jaar geleden zat al een kwart van de huurders financieel klemNa bijna een jaar van acties en politiek gesteggel, stemde een meerderheid van de Tweede Kamer onlangs in met het SP-voorstel om de huren in de sociale sector te bevriezen. Dat is een groot succes, maar particuliere verhuurders in de vrije sector gaan nog steeds vrijuit. Zij kunnen het komende jaar hun huren gewoon verhogen met 1% bovenop de inflatie. 

Honderden huurders in heel Nederland kwamen daarom in actie. Zij beplakten kantoren van verhuurder met borden met de tekst: ‘Succes: Huurbevriezing sociale sector. Volgende stap: Huurverlaging voor alle huurders’. Zo’n 30.000 huurders sloten zich de afgelopen maanden aan bij de SP-campagne tegen de huurverhoging via SP.nl/stopdehuurverhoging.  Zo’n 400 huurders voerend de actie vrijdag uit bij hun verhuurder, verspreid door het hele land.

‘Dit is pas het begin van onze beweging’ aldus SP-Kamerlid Sandra Beckerman, ‘wij willen een eerlijk Volkshuisvestingsstelsel, met fatsoenlijke en betaalbare woningen voor iedereen. Dat kan alleen met een sterke beweging van huurders. Daar bouwen we hard aan. Dit is de eerste keer dat zij zo massaal van zich zullen laten horen. We gaan door tot er een huurverlaging is.’ De actie is precies 10 dagen voordat de eerste stembussen voor de Tweede Kamer verkiezingen open zullen gaan. Beckerman: ‘Natuurlijk moeten alle politieke partijen zich dit signaal aantrekken. Dit is het moment waarbij partijen kunnen uitspreken dat zij het niet bij loze beloften laten, maar zich daadwerkelijk gaan inzetten voor alle huurders in Nederland.’

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier