h

Wéér zorgen op de Valkendaal.

24 februari 2021

Wéér zorgen op de Valkendaal.

Foto: S. Rodenburg

Betalen wij ons straks blauw?

Met die vraag bracht een bewoner van de Valkendaal in Nieuwerkerk een collage met foto's naar het hoofdkantoor van Vestia. Op de foto’s zijn verschillende bewoners te zien die met jassen, handschoenen en dekens in huiskamer zitten.

Oorzaak van de kou? De verwarming deed het niet. Breman werd gebeld (Vestia heeft een onderhoudscontract met het bedrijf) en de ketels werden aangevuld. De verwarming deed het weer. Het plezier bleek echter van korte duur, een dag later waren de radiatoren weer koud en konden de dikke truien weer uit de kast. "Het was bar koud," vertelt een bewoner. "Ik heb het ook allemaal bijgehouden. Wanneer de verwarming het deed, wanneer niet, wanneer Breman weer kwam."

"Het is ontzettend naar, zeker voor deze groep ouderen. Thuis blijven waar mogelijk is het devies in deze tijd, en dan is je huis ijskoud," zegt Serena Rodenburg, raadslid voor de SP. Zij trekt al ruim twee jaar op met de Valkendalers en hielp hen met verscheidene acties tegen Vestia, maar ook tegen de gemeente. De bewoners op de Valkendaal  kampen met problemen van hangjeugd, gladde gallerijvloeren, slecht onderhoud en verzakte grond.

"Vooral die verzakte grond en sinkholes baren ons zorgen," vervolgt Rodenburg. "Vorig jaar bleken bewoners van bijvoorbeeld de Dianthus torenhoge eindafrekeningen te krijgen, omdat door het kapotte leidingwerk het warme water onder de keldervloer stroomde. We vrezen dat de leidingen bij de Valkendaal ook kapot zijn. Dit resulteert in lege ketels, koude huizen en weggespoeld zand."

Daarnaast levert het ook gevaarlijke situaties op als de grond onder de stoepen wegspoelt. "Het is vragen om nog meer ellende," meent Rodenburg.

Een medewerker van Vestia reageerde geschokt aan de telefoon en maakte notitie van de problemen. De bewoners hopen snel een terugkoppeling van Vestia te krijgen over wanneer het onderzoek naar het verdwenen water start.

Reactie toevoegen

U bent hier