h

Enquête zeeheldenbuurt krijgt vervolg

20 februari 2021

Enquête zeeheldenbuurt krijgt vervolg

Foto: Rodenburg

Vrijdag 19 februari mochten bewoners van de Trompstraat en de Kromme Esse in Waddinxveen in gesprek met twee medewerkers van gemeente Waddinxveen. Aanleiding was de uitkomst van de enquête, die verstuurd was naar wethouder Schippers.

Het gesprek vond online plaats, via een video-chat programma. De 'regisseur buitenruimte' van de gemeente stelde vragen aan de bewoners, en de projectleider probeerde vooral uit te leggen waarom bepaalde keuzes gemaakt waren. Hij bleef noemen dat er al een uitgebreid participatie traject was geweest. Ondanks dat brede participatie traject, waaruit bleek dat bewoners van de zeeheldenbuurt geen drempels meer zouden willen, is men vergeten dit per straat te bekijken.   

Op dit moment is er afgesproken dat de medewerkers van de gemeente gaan overleggen wat er mogelijk is. Ze geven over enkele weken een terugkoppeling. Wanneer de corona-maatregelen het weer toelaten zal er ook nog een schouw ter plaatse komen.

"Het voelt nu al als een kleine overwinning," zegt Simone Leentvaar, die een tijd geleden de eerste signalen van ontevredenheid in de straat opging en de enquêtes in de wijk heeft verspreid."Men nam de tijd om naar de bewoners te luisteren en hun ideeën te noteren." 

 

Adviseur op gebied van verkeer en vervoer Kees van Leeuwen zal vannuit zijn expertise meedenken met de medewerkers van de gemeente. Tijdens de vergadering opperde hij al een verhoogd plateau in het midden van de straat, om de snelheid weg te nemen. De projectleider vond dat geen slecht idee.

Over enkele weken zal er een terugkoppeling komen naar de bewoners, en een vervolggesprek.

Reactie toevoegen

U bent hier