h

FlitSPaal

26 januari 2021

FlitSPaal

Foto: K van Leeuwen

Gouden FlitSPaal om aandacht te vestigen op Henegouwerweg. (2020)

In juli 2020 boden Kees van Leeuwen en Simone Leentvaar wethouder Schippers een gouden flitspaal aan. Het eerder geplaatste artikel daarover is per abuis van de site verwijdert.

"De flitspaal aan de Henegouwerweg staat in de top 5 van flitspalen met de hoogste opbrengst in Zuid Holland," verteld Simone, die eerder al contact had gelegd met het actiecomité. "Een 'gouden' flitspaal was dus snel bedacht. Triest, want het betekend dat er weinig verandert aan de snelheid die gereden word. Deze flitspaal functioneert al maanden, zo niet jaren, als goudmijntje. Indruk maakt de boete dus niet."

"Wat bij ons wel indruk maakt, zijn de vele zware ongelukken die op deze weg gebeuren," vind Kees van Leeuwen. Hij legde dan ook al snel contact met de gedeputeerde van de provincie. "De gemeente en de provincie wijzen nu in feite naar elkaar om het op te lossen. Er verandert niks, en het is wachten op het volgende dodelijke ongeval."

Om meer harde informatie op tafel te kunnen leggen heeft de SP meetapparatuur aangeschaft, om zelf snelheidsmetingen te gaan verrichten. "Er is nu minder verkeer vanwege de vele thuiswerkers, en veel minder fietsende scholieren. Daarom wachten we nog even met de metingen verrichten."

Reactie toevoegen

U bent hier