h

Ook tweede maaltijd-actie een succes.

18 november 2020

Ook tweede maaltijd-actie een succes.

Foto: S. Rodenburg

Voor de tweede maal deelde de SP kosteloze maaltijden uit, ditmaal in het dorp Moordrecht.

Bewoners van Land voor water en de Westeinde-flat kregen afgelopen zaterdag de aanmeldbrieven in hun bus. "De telefoon bleef over gaan, ik kreeg op maandag zes aanmeldingen in nog geen uur tijd," zegt Serena Rodenburg enthousiast. "Ontzettend leuk om te merken dat we onze inwoners op deze wijze kunnen steunen." 
Dit maal was er bewust gekozen voor een combinatie tussen ouderenwoningen en andere huurwoningen, zonder specifieke doelgroep. "Niet alleen ouderen hebben het zwaar tijdens Corona," legt Kees van Leeuwen uit. "ZZP'ers hebben het financieel zwaar, en alleenstaanden vereenzamen steeds verder. Dan kan de zin om een maaltijd te koken ook ontbreken. Een keer een verse maaltijd thuisbezorgd krijgen is dan ideaal."

De maaltijd bestond wederom uit drie gangen, soep, stamppot of Chili con carne en een aardbeiendessert. Over twee weken hoopt de SP-afdeling weer maaltijden te gaan bezorgen, in een ander dorp.

Reactie toevoegen

U bent hier