h

Kappen met kappen!

26 oktober 2020

Kappen met kappen!

Foto: Lex Broere

Onlangs stond op de raadsagenda een bespreekstuk over de Sjaloomlocatie in Moordrecht. Tijdens de raadsvergadering pleitte fractievoorzitter Jan Baas voor behoud van de bomen op de locatie. "Kijk via bomenmakelaar of verplaatsen een optie is." De volgende dag bleek echter dat de bomen al gerooid waren.

"Zit ik hier soms voor des keizers baard?" vroeg de duidelijke boze voorman van de SP de volgende dag. Zo probeerde hij netjes te verwoorden dat hij toch wel het gevoel had voor de kat z'n viool te hebben betoogd. Ook raadslid Serena Rodenburg, die tijdens de tweede raadsvergadering zou betogen over de beschermde bomenlijst, was allerminst tevreden over het nieuws. "Het raadsvoorstel was nog niet eens aangenomen toen de bomen gekapt werden. Dan vraag je je af of we überhaupt wel iets te vertellen hebben."

De SP diende de volgende vragen in:

Waarom wist de wethouder tijdens de bespreking  van dit raadsvoorstel niet dat de bomen, die volgens dit raadsvoorstel nog gerooid moesten worden, al gerooid waren?

2.   Van wie hoorde de wethouder dat de bomen al gerooid waren?

3.   Waardoor is dit communicatie probleem ontstaan?

4.   Wie heeft de opdracht tot rooien gegeven?

5.   Wie heeft de bomen gerooid?

6.   Waarom heeft men niet met rooien gewacht totdat dit raadsvoorstel onherroepelijk was?

7.  Is het gebruikelijk om vooruitlopend op de behandeling een raadsvoorstel alvast onomkeerbare handelingen te verrichten?

8.   Wat gaat de wethouder er in de toekomst aan doen om te zorgen dat informatie bij behandeling van een raadsvoorstel volledig is?

 

Reactie toevoegen

U bent hier